Beer Can Chicken

Idag provade vi att göra en Beer Can Chicken och herregud så gott det blev! Galet enkelt är det ju också. Har ni provat det någon gång? En halvfull burk öl som man pregar ner färska örter och kryddor i sen trär du helt enkelt en hel kyckling över ölburken. Kleta in kycklingen i någon grillolja eller hemmagjort örtsmör, vilket jag gjorde så vår var lite tafatt i kryddningen. Ställ det i mitten av grillen och har bara värme vid sidorna. Låt den stå under lock och gotta till sig i 90 minuter. Galet gott! Faktiskt så gott att jag glömde fotografera! Barnen älskade det, jag tyckte det var fantastiskt och t.o.m. Kärleken som inte är så förtjust i kyckling gillade det. Ja systeryster smakade också på det och hon gillade det med. DSC_6121 DSC_6124Till detta hade jag gjort en sallad på bara närodlat och ekologiskt, känns godare och fräschare. Närodlad nypotatis och riktigt smör. Så galet gott. Ja och så hade jag förstås gjort favoritsås från Jensens. Till efterrätt hade vi svenska jordgubbar och grädde.
Nom nom nom.
Perfekt sommarmat och lördagsmat. 

 Barnen som åt så magarna stod åt fyra håll gick in i förtältet och mös till det lite. Det är så gott med husvagnslivet för barnen är nära oss även när de går in för att göra sitt.
DSC_6135

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.