D-day

20120502-065903.jpg

Så var alltså den stora dagen här. Dagen då folk får panik.
D E K L A R A T I O N S D A G E N

Jag tror inte det finns en enda ursäkt till varför deklarationen inte kan lämnas som jag inte har hört.
Det jag är mest trött på är all de som driver företag utan att ha en bokföring. Att samla kvittona i en påse/skokartong/byrålåda är inte att ha en bokföring. Jag förstår ju att jag har det jobb jag har för att jag gillar ordning, reda och kontroll över situationen men att man inte tar bokföring på allvar förstår jag inte. Bokföringsbrott är ett allvarligt brott som t.o.m. kan ge fängelse om det är riktigt allvarligt. Är folk lika slarviga med sin privatekonomi?

En favorit bland samtalen är de föräldrar som ringer in och lite snutigt frågar om deras tvååring ska skriva under deklarationen, gärna med ett nedlåtande skratt, för det kan faktiskt inte deras barn. Då brukar jag kontra med att det är konstigt att en tvååring kan klara av att sälja fonder (brukar alltid handla om fondförsäljning) men inte kan skriva under deklarationen…
Givetvis säger jag det mer proffsigt än så men kontentan är den samma.

Fast det roligaste av allt är att deklarationen alltid verkar komma som en överraskning för stora delar av befolkningen. Va? Ska deklarationen lämnas nu? Ehhh ja de senaste tio åren har alla deklarationer lämnats i början av maj, aldrig senare än den femte maj.
Men att man får pengar till midsommar det vet folk. Haha

Jag gillar jobba med människor, det är underhållande!

Glöm nu inte deklarera gott folk!

3 kommentarer

 1. Jag deklarerade utan knot igår eftermiddag, som den goda samhällsmedborgaren jag är 😉 .

  Fast lite lustigt är det att jag drar ut på det till i sista stund, det är en märklig tradition jag har, gillar tydligen att ha blåslampa i rumpan, eller nåt …

 2. Lyckades i år till och med få gubben att lägga sin på lådan två veckor innan. 😀

  I vanliga fall brukar det vara jag som får köra sista dagen och lämna den i handen på handläggarna som står utanför och samlar in i Kristianstad.

  Tyckte han kunde fixa via datorn men det krävs för mycket arbete av honom. Han försökte läsa men orkade inte med alla svåra ord.

 3. Hjälpte svärmor att e-dekl, hjälpte maken att e-dekl, fixade e-dekl åt svärfar…och glömde mig själv *asg*…men det är gjort och de senaste åren har jag nog varit mkt duktigare än i år och lämnat in min dekl i tidig April.
  Passa på att njuta nu när telefonerna har härdsmälta 😉 snart funkar de igen och du får höra ytterligare bortförklaringar *hihi*
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.