Där rök mitt positiva tänkande

20120405-150938.jpg

Jag försöker att verkligen ha förståelse för andra människor och att acceptera det jag inte kan förändra men nu går det inte. Jag mumlar svavelosande ord och är svart i blicken. Ett X2000 fick plötsligt slutstation Malmö och resenärerna fick leta sig ner till spår 3. Jag förstår att det kan kännas stressande och förvirrande men det betyder inte att det är okej att köra över någon annan med sin fullpackade resväska utan att be om ursäkt eller att vara en stoppkloss i rulltrappan, man står åt höger och får åt vänster common rulltrappesense! Nu missade jag ett tåg p.g.a. dessa X2000-resenärer inte kan visa lite hänsyn. Deras tåg går 10 minuter efter att mitt gick så dom hade gott om tid på sig och ändå anser dom att deras resa var viktigare än min. Hade dom bara visat lite hänsyn så hade vi alla suttit på det tåg vi skulle och kunde påbörjat vår påskledighet med ett leende men nu spreds negativa vibbar istället. Jag gillar det inte alls och ska nu spendera den närmsta halvtimmen med att skaka det av mig i väntan på nästa tåg.

Ska nog se om en glass kan hjälpa mig komma tillbaka till positivitet

6 kommentarer

 1. Är detta dagens ämne? Även jag har bloggat och frågat mig om hänsyn inte längre existerar 🙁 Jag var visserligen i affären men hänsynslösheten är den samma…
  Kram sis!

 2. Tänkte på vår runda på City Gross igår när jag läste detta!
  Önskar dig en skön påsk iallafall!

 3. Då får jag bjuda på lite positivt. Gissa om jag gladde en kvinna på sjukhuset.

  Jag hade köpt min bakelse och ställde den på bordet där jag hängde av mig jacka och väska.
  Sedan gick jag och hämtade mitt kaffe.
  När jag vänder mig om ser jag en flicka på 3-4 år som står vid mitt bord och suktar efter min bakelse.
  När jag kommer fram frågar jag henne glatt om hon tycker att den ser god ut.

  – Förlåt, förlåt rörde hon din kaka, frågar hennes mamma med något stressat och oroligt nervöst i blicken.

  – Nej, då och det hade inte gjort något. Det ser ju så god ut säger jag och ler.

  Sedan börjar jag ha en konversation med flickan om att jag köpt kakan för att jag har varit duktig hos doktorn och fått en spruta i rumpan. Jag skrek inget alls.

  Mamman tittade häpet på mig.

  -Kan jag gå och lämna brickan?

  Jag och Filippa är helt upptagna i en redogörelse om att hon har fått rör i öronen och nu inte ska ha ont mer. Vilken fin rosa ballong hon hade fått och att hennes bror hette William.

  När mamman kommer tillbaka tackar hon mig tusen gånger.

  Filippa vill inte riktigt gå än för vi är mitt inne i ett viktigt samtal om hur snäll doktorn är.

  Sedan säger jag lycka till och att hon nog ska sova lite middag för att jag tror hon är trött. Mamma behöver också vila lite för hon har nog varit lite orolig idag.

  Då skiner Filippas mamma upp med ett stort leende och ser väldigt glad ut.
  Trodde människan aldrig skulle sluta tacka och le.

  Tänk så lite man kan göra för att göra en annan människa glad.
  Tänk om jag istället bett henne hålla sin unge ifrån min kaka. Då hade hennes dag fyllts av negativa vibbar och dagen varit mycket jobbigare.

  På detta sättet fylldes både hennes och min dag av positivism.

  Leve omtanken och medmänskligheten.

   • Tänk så trevlig helgen hade varit för så många om man bara tänkt sig för innan!! Tänk om damen jag hade framför mig hade hjälpt kassörskan med att iaf lägga upp varorna rätt istället för att gnälla över den gamle mannen.
    Jag är uppvuxen med att prata med allt och alla (ett kärt morfarsarv dessutom) – jag vill också sprida glädje där jag kan. Att hålla upp en dörr istället för att släppa den rakt i näsan på den som kommer bakom. Att hålla sig till höger sida i en rulltrappa, att säga “tack så mkt, ha en bra dag” kanske förgyller den för den som får ta emot orden. Att lämna vidare den där halvtimmen på parkeringsbiljetten eller som L8 – prata med barnen medan mamma hämtar sin fika.
    Jag blir bara så besviken och rent ut ledsen när jag ser hur folk stressar och behandlar sina medmänniskor illa pga det. Jag skulle vilja skrika rakt ut där i affären “stopp – stanna upp! Hälsa på den som står bredvid dig och önska honom/henne en trevlig helg!!”
    Jag kanske rent av gör det en vacker dag 😉
    Fram för vänlighet – omtanke och eftertanke.
    Skönt att du haft en bra dag L8, att du var duktig hos dr, kunde glädja en flicka och hennes mor.
    Jag önskar dig (och alla andra) en lugn, kärleksfull och mysig påskhelg (oavsett om den firas eller ej…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.