Det är kost-igt

20130304-130508.jpg

Det är väldigt mycket funderingar och åsikter runtom i Blogglandia ang. vem som äter vad, vad som ska ätas, när det ska ätas, hur det ska ätas o.s.v. Ja jag har själv de funderingarna men jag har ingen lösning eller jo jag har en lösning jag vet bara inte hur jag ska få ihop den. Egentligen tror jag inte på uteslutande men just nu gör jag det. Jag utesluter, nä jag försöker undvika, potatis, ris, bröd, pasta och ja mjöl helt enkelt. Det här har jag skrivit till leda så det är inte det jag vill ha fram. Jag är fast övertygad om att alla kan äta allt ja givetvis inte om inte tål det är man glutenallergiker är det ju fasligt dumt att trycka i sig pasta och bröd. Men jo alla kan äta allt, i måttlig mängd, om man bara rör sig tillräckligt. Inte tar bilen till frisören, inte tar bussen till jobb inom promenadområde, går till affären och absolut inte tar bilen till träningen (finns det något mer korkat?). Det handlar om en balansgång och min balans är helt off. Jag är som i visan – balanserandes på en spindeltråd. Fattar ju alla att det inte går så bra. Nä nu ska jag börja lära mig balansera men fram tills dess utesluter jag lite och tänker mig för. Och vatten! Som min vän Jessica säger – drick vatten som om det vore ditt jobb! Ja alltså du ska ju inte dricka vatten i åtta timmar men vi behöver nog alla bli bättre på det. Förresten så har Jessica flyttat till Skåne så är det någon som vill ha en asgrym tränare så hojta till så ska ni få nummer av mig. Nä Jessica har inte varit min tränare (då hade jag inte sett ut så här) för då hade jag dött på mindre än två minuter, jag är lite rädd för henne för kan man både slå skiten ur vilken stor snubbe som helst OCH dansa natten lång i stilettos så är man en fierce woman! Och nä Jessica hade icke godkänt min kost. Haha

2 kommentarer

  1. Visst är detta så himla svårt!!! Jag vet inte riktigt vad man ska tro… Jag har det senaste året dragit ner på mitt bröd-ätande. Jag älskar bröd, men det kändes inte så bra att äta det typ tre gånger om dagen (morgon, lunch, mellis) 😉 Vissa saker ät det så himla svårt att äta lagom av, t ex nybakade kanelbullar och godis – då kan jag nog äta hur mycket som helst… Så då gäller det att åtminstone inte äta det varje dag 😉

    Kram

  2. Jag är övertygad om att kosthållning är individuell. Men jag tror också att det här med LCHF inte är helt nyttigt i längden (fett har ju en del negativ inverkan på kroppen) och att, precis som du skriver, en balanserad kost är det bästa. I kombination med motion. Säger jag som inte har några dietistkunskaper alls, bara ett underbart förhållande till mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.