Drömmen om ett rent hem

DSC_1786 

Jag står vid mitt fönster en snöig dag i januari.
Jag står där med mitt te i handen och tittar ut. Plötsligt ser jag inte längre snön utanför fönstret jag ser bara de smutsiga fönstren.
Jag vänder mig och ser dammsugaren, den står alltid framme för att det ska vara enkelt att dammsuga. Fast det är aldrig enkelt att dammsuga, det kommer alltid något annat som är viktigare.
Jag går ut i köket för att mötas av ett kök som behöver röjas, disk som måste diskas och en spis som visar spår efter middagen.

 DSC_1809 DSC_1811

Jag vill inte ha det så här!
Jag vill ha ett rent hem!

Jag inser att jag inte hinner prioritera allt och jag vet att det finns en lösning på mitt problem.

Jag har kollegor och vänner som har städhjälp.
De berättar om hur skönt det är, hur lättade de är över att inte behöva fundera på städningen om det skulle komma ett spontanbesök eller bara när de har mycket att göra på jobbet.
De lägger sin tid på viktigare saker.

Jag fick berättat för mig om ett företag som tydligen är väldigt bra på det de gör. Tyvärr finns de bara i StorStockholm så det är ju ganska kört för min del. Men ändå, jag gillar idén. Jag har hört mycket om städning och fönsterputsning men Rena Hem de gör mer – de tar även hand om tvätten!
Alltså det är snudd på så det är värt att flytta till Stockholm för det. Haha

Tänk att komma hem till ett rent hem, där tvättkorgen är tom och diskbänken är skinande ren.

Det är min dröm, det är vad jag fantiserar om.

DSC_1817 

3 kommentarer

  1. Hej, vi har städhjälp sedan ett par år, en dag i veckan och det är såsåså skönt. Trots att vi bara är två i huset, men känslan att komma hem varje onsdag till ett nystädat hus är toppen. Nu har vi hela helgen på oss att hitta på annat och umgås istället för att lägga halva lördagen till städ. Eftersom jag har egenheten att liksom bli ilsk så fort jag dammsuger så var detta en enastående bra lösning tyckte vi. För vem vill vara ilsk en lördag liksom?! Må gott./Helen

  2. Vi har inte haft städhjälp sedan vi flyttade till huset för 2,5 år sedan. Vi är bedrövligt dåliga på att städa och när vi (läs jag) väl gör det blir jag på så uselt humör att jag på allvar funderar på att lämna både man och barn. Men det vore ju dumt… Så nu är det dags, i morgon kommer städfirman! Ska bli en befrielse.

  3. Härligt och hur normalt som helst. Så är det på riktigt. Inget tillrättalagt för det ska se bra ut. De flesta av oss känner väl som du gör. Och, man vet att man har att göra, om man vill och när man vill. Ha det gott idag, trots skitväder och skitiga fönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.