Elakhet

Varför är det så många som väljer att vara elaka? Vad är det människor vill uppnå genom att vara elaka?
Samhället talar så stort och brett om att vi måste stoppa mobbningen som barnen håller på med i skolan, via sms och internet men är inte det bästa sättet att få slut på mobbning att själv sluta mobba?
Jag upplever att många som säger sig ha blivit mobbade har lätt för att själv fälla mängder med sårande ord och det är för mig mobbing. Givetvis har man rätt till sin åsikt men det är inte alltid som man måste dela med sig av sin åsikt.
Just nu pågår en fruktansvärd mobbning inom kändisvärlden. Den är inte fruktansvärd för att jag tycker om Ranelid utan den är fruktansvärd för att folkkära artister utnyttjar sitt kändisskap för att få ut en person ur Melodifestivalen.
Andra personer skriver kröniker med taskiga skämt (visst man skrattar men dom är sårande) som sprids som en löpeld och skapar nya läsare = mer pengar.
Jag tycker det är groteskt.
Dessutom tycker jag inte att argumenten håller men det är en annan historia.

Tänk om alla bara kunde välja att vara tysta istället för att säga elaka ord. Man kan i.a.f. försöka välja vänlighet.

20120302-191314.jpg

20120302-191320.jpg

20120302-191326.jpg

20120302-191333.jpg
Fruktansvärt! Tänk hur dåligt ni själva skulle må om ni fick nedlåtande ord om er själva vart ni än gick, vad ni än läste och vad ni än tittade på. Groteskt!

5 kommentarer

 1. Detta är väl inget som speciellt pekar på honom? Hur många kändisar får inte sitt liv stött och blött och uppdiktat i media??
  Jag vet att du gillar honom – jag kan inte med gubben.
  Jag har lyssnat på div diskussionsprogram där han varit med och jag håller på med hans senaste bok. Att jag lyssnar på boken är BARA för att folk säger att man inte får uttala sig om herr Ranelid utan att minst ha läst/lyssnat på en bok av honom.
  Jag lyssnar med en dåres envishet för boken är den tråkigaste jag någonsin har läst/lyssnat på! Boken kunde ha varit hälften så tjock för det är extremt mycket upprepning. Maken somnar när han samlyssnar med mig…

  Erkännas ska att gubben kan iaf hålla ton. Han brister ut i sång ett par ggr i boken. Inte har han någon ljuvlig röst men han kan iaf hålla tonen…

  En vän till mig har haft honom som lärare i ett par år, det finns massor att säga om herrn men jag avstår.

  Man kan inte älska alla – jag älskar INTE Ranelid, inte i någon form.
  Jag tycker INTE han har i melodifestivalen att göra, men han är i gott sällskap…det finns fler som inte heller borde vara där.
  Jag tycker INTE om hans bok – men jag tycker tex inte om GW Perssons böcker heller.

  Jag VET…vi ska INTE diskutera … 😉
  Kram

  • Återigen så handlar det inte om att JAG GILLAR Ranelid det handlar om att andra drar nytta av att vara elaka.
   Du får absolut lov att tycka illa om honom men varför spotta skit om det? Varför säga att just han inte har på Melodifestivalen att göra? Tydligen hade han där att göra för han gick vidare. Det finns många bidrag som jag inte gillat och som jag har tyckt var riktigt pinsamma men att börja snacka skit om dom, som personer, det har jag försökt hålla mig ifrån.

 2. Det undrar jag oxå! Varför vara elak mot någon som man inte känner och kanske inte ens har träffat? Vad är det som stör den människan så mycket att de sätter sig ner och skriver ihop nåt elakt – och sen publicerar det? Är det för att man själv är olycklig och bitter och att det då är enklare att kasta skit på nån annan istället för att titta inåt? Varför inte bara gå vidare med konstaterandet: att så hade inte jag valt att göra/klätt mig/ uppfört mig, eller vad det nu gäller.
  Vi får börja med oss själva och försöka starta en ny trend med förståelse och vänlighet! 🙂

 3. Små människor har alltid haft behov av att trycka ned andra.
  Små människor blir små av flera anledningar. Jag tror att en som blivit mobbad har svårt att bli en hel människa. En mobbad människa har jävligt mycket att arbeta med för att få tillbaka sin starka stjälvkänsla. Eller bygga upp den om den har saknats. Jag tror inte det är ovanligt att ett mobbat barn ger igen lite hela livet.
  Självklart kan det ligga annat bakom att människor är taskiga och beter sig som jävla rövhål. Har man det behovet att mobba och trycka ned någon annan, då har man problem med sig själv. Då använder man det för att framhäva sig själv på ett högst osmakligt sätt.
  Bra inlägg. En annan som har varit med om liknande hatattacker är ju Blondinbella. Jag känner inget särskilt för henne es jag inte känner henne, men jag tycker att det är förkastligt det hon råkade ut för när hon tex visade upp sig i bikini på semestern. Fy fan för vissa människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.