Förändring nr 2

Igår var blev jag skickad till akuten för att utesluta en blodpropp. Läkaren på vårdcentralen misstänkte att mitt synbortfall berodde på en TIAattack eftersom mitt blodtryck var högt.
Själv är jag övertygad om att jag lider av “white coat hypertension” dvs att jag får högt blodtryck när jag hamnar i sjukhusmiljö. Läkaren på akuten uteslöt blodpropp och högt blodtryck. Migrän sa hon väldigt bestämt. Lite konstigt tyckte jag eftersom jag inte hade ont i huvudet, inget ovanligt det heller tydligen. Huvudvärken kom idag. Herregud vad jag har varit däckad.
Hela denna händelsen har fått mig att fundera. Eftersom min morfar och min mor fick hjärt/kärl-sjukdomar innan dom fyllt 60 så är deras sjukdomar ärftliga. Jag avskyr att ta medicin så jag vill inte behöva hamna i den situationen att jag en dag måste ta medicin varje dag. Jag glömmer aldrig morfars kryddställ med mediciner som han åt tre gånger om dagen.
Därför är det nu förändring som gäller! Jag googlade på vad jag med högt blodtryck ska äta. Jag hittade sidan kostdoktorn.se och där var mycket bra info, mycket som var logiskt. Så nu kavlar jag upp ärmarna och rättar in mig i ledet, LCHF-ledet. Det kommer nog bli tufft men jag ska kämpa för jag vill må bra nu och i framtiden.

20120912-201529.jpg
LCHF-middag efter alla konstens regler. Mycket mat så vi blir mätta för att socketsuget ska utebli.

2 kommentarer

  1. Heja heja dig!! Det kommer du klara galant! Och så skönt att du var ok, inga proppar osv – usch usch usch!!
    Jag håller alla tummar och kör min egen lilla dans med pom-poms här i Ystad så du ska få extra energi! Detta fixar du, vännen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.