Grillat är godast!

20120616-083824.jpg

Igår påbörjade Kärleken nästa trädgårdsprojekt, ta upp alla plattorna och få de jämna. Lille far ringdes in (rastlös själ som gärna ställer upp) och då måste man ju tacka med mat. Gillar’t

En gång om året bara måste jag grilla en fördigmarinerad flintastek. Inte så mycket för smakens skull som för minnena. Sommaren -96 tog jag studenten (herreminge vad det var längesen) och då levde vi på pommes, flintastek och köpevitlökssmör. Den sommaren hoppas jag att jag aldrig glömmer. Vi var i Rigeleje utanför Åhus i Jonas sommarstuga. Med oss var även Jonas storebror och hans fru Petra. Gud va kul vi hade! Så flintastek för minnenas skull alltså.
Fast nu gör jag eget vitlökssmör och goda såser. Inte heller har jag pommes till utan nypotatis kokta med dill. En lite mognare variant alltså. *s*

20120616-084618.jpg
Fars/Evert Taubes avokadoröra med massvis av koriander. Gott! Ser ni vilken härlig ärtgrön färg min koriander har satt på röran? Gillar’t! Denna gången mixtrade jag lite med receptet och använde mig av 2 st avokado.

20120616-085025.jpg
Världshistoriens enklaste sås är ett måste på bordet när vi äter grillat. Yoghurt/crème fraîche/gräddfil blandas med Sweet Chili sås och så var den såsen klar. Busenkelt!

20120616-085307.jpg
Till maten provade lilla mor och jag ett för mig nytt vin. Gott som bara den, nästan som champange då det var extra torrt och mousserande. Lite senare på kvällen petade jag i lite jordgubbar i glaset. Yumyum

Efter middagen skyndade Kärleken och lille faren ut till plattorna igen men det var ju fredag så då kan man inte bara slita, efterrätt fick det bli. En viprovargörasåhär-sockerkaka med vispgrädde och jordgubbar. Gott men vi var alla fortfarande mätta efter maten.

20120616-085903.jpg

En trevlig kväll som avslutades i soffhäng och ett gammalt avsnitt av CM.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.