Idag blev det Antes himmalavade päregröd (hemmalagat potatismos för er som inte talar skånska) och mina hemmalagade fiskpinnar. Galet gott!
Ante tar ungefär 1 kg margarin, salt, peppar och 10-15 potatisar. Rör ihop allt med elvispen och tillsätt lite standard mjölk. Under inga omständigheter får det lov att vara flytande margarin för det smakar tydligen inte lika gott.
Mina fiskpinnar är vad-än-för-fisk-som-finns-hemma, delat i pinnar och doppade i smaksatt (citronsalt och peppar) vetemjöl sen ägg och sist skorpmjöl/ströbröd.
mumsmums
Och ni har sirap till moset eller? Typiskt skånskt tror jag!
Jag har inte det till fisk och jag hade aldrig det förrän jag lärde känna Nellispellis. Tror också att det är något skånskt.
Ja, och din mamma är väl en ordentlig smålänning, så hon försökte få er ordentliga 🙂
*s* Fast farmor & farfar var skåningar men där var det bara smör i ett hål i moset. 🙂