Hösten

Jag sitter och tittar på höstkläder. Så mycket fint det finns. Koftor, tröjor, ponchos, kjolar, klänningar, tunikor, jeans allt är så fint. Tyvärr är nog det mesta även fel för mig. Jag vet vad jag gillar och det jag gillar brukar alltid vara för litet och för dyrt. För litet är ju i.o.f.s. bara bra i.o.m. att priset är för högt, annars hade jag nog skitit i priset. Haha
Jag behöver skapa mig en garderob som funkar, bygga upp en riktig garderob. Eftersom jag har gått upp och ner i vikt så himla mkt så har jag massa kläder som är för små och massa kläder som är för stora. Sen har jag en hel hög med kläder som är sådana där som passar storleksmässigt men inte i tycket. Kläder som fungerade kanon som mammaledig men som känns fruktansvärt praktiska om jag bär dom någon annanstans än i barnsammanhang. Sen har jag mängder mängder av linnen och ärmlöst. Jag behöver bygga upp en bra, funktionell och tidlös men ändå modern garderob. Inte så himla lätt tycker jag. Jag har en tendens att få favoritplagg och dom plaggen fullständigt sliter jag ut. Jag borde satsa pengar på en bra garderob. Jag är ju mer den typen som storshoppar två gånger och sen ska det vara bra. Det är ju bättre att köpa mindre mängd och oftare istället så jag kan köpa mig kvalité. (ungefär här någonstans himlar syrran med ögonen och mumlar märkesfixerad vilket jag tycker är hysteriskt roligt)

Var ska man börja? Hur ska man börja? Vad ska man välja och inte välja?

En söt liten kofta från MQ. En OM-wannabe tycker jag. Fast jag tycker bättre om denna än OM:s version.
Den är ju inte så himla dyr 800 kr, helt okej, men är det bra kvalité?
Är den jag?
Funkar den i mitt jobb när jag har kundkontakt över disk?
För första gången i mitt liv så tycker jag det är svårt att shoppa.

Nä jag får nog fortsätta leta. Jag hade tagit fram en massa bilder på plagg som jag gillade. Sen tittade jag igenom dom och nä det är likadana plagg som alltid. Sådan plagg som är snygga i teorin men inte i praktiken. Sådana plagg som jag aldrig trivs i så dom används aldrig. Vad är det med mig? Jag tycker ju inte att det är kul att shoppa nu?! Hur i hela friden hände det? Jo jag gillar att shoppa men det är nog helt enkelt så att jag är för kräsen nu och det jag vill ha passar inte mig.
Fortsätta kämpa med vikten alltså. Nåja jag är ju på rätt väg iaf. -4 kg på 3 veckor. Det innebär att om jag fortsätter i denna takten så är jag nere i den vikt jag vill om 30 veckor. Haha skulle inte tro att jag lyckas förlora 40 kg på 30 veckor, känns lite väl mastigt. Sen vet jag inte om jag verkligen vill gå ner 40 kg heller men 30 hade inte varit fel iaf.

Nä nu ska jag sluta svamla och be er om tips. Hit me with your bästa klädtips! Hur klär du dig? Vilken stil har du? Vilken stil tycker du att en kundmottagare ska ha? Vad tror du att jag skulle passa i men som du aldrig har sett mig i?
Tänk vilka roliga utmaningar jag kan få klädmässigt. Hur kul som helst ju!

Nästa anhalt Nordljus, tror jag.

Ps. En dröm hade varit att få bli omstylad av en butik så jag fick en hel outfit sponsrad och fick reda på hur jag ska och kan klä mig. Drömma kan man ju alltid

8 kommentarer

 1. Jag gjorde slag i saken för några veckor sedan och gick genom min garderob. Allt som jag inte kommer i längre och som jag inte gillar la jag i en säck som jag skänkte till välgörenhet.
  Nu har jag väldigt lite i garderoben om man jämför med innan, men det jag har kan jag använda. Det är dock svårare att hitta kläder, även för mig. Tycker att det mest finns “tant” kläder till mig som drar stora storlekar. Men jag håller utkik!

  Nyfiken; är det LCHF du kör? Är nyfiken men tycker att jag kan för lite, tips emot tages tacksamt!

  Kramar på dig!

  • Jag kör LCHF-ish dvs jag äter inte bröd, pasta, ris, rotfrukter och absolut inga lightprodukter. Däremot så äter jag frukt, mjölkprodukter (fast inte i lika stor mängd och fetare produkter för jag blir mätt längre då och dessutom så äter jag inte så mkt då) och tillåter mig äta allt om jag bjuds t.ex. på fest eller liknande.
   Den största förändringen har nog varit att jag äter. Förr hoppade jag alltid över frukosten på vardagen och drack bara kaffe. Nu heller jag upp yoghurt, lite honung och müsli i en sån där engångs plastmugg för kaffe. Frukost avklarad. Jag har även börjat ordentlig lunch, förr var det ofta en frukt (i bästa fall) och ett eller två knäckebröd. Nu äter jag en bit kött, keso och någon grönsak. Sen äter jag någon lättare middag på kvällen. Jag försöker även sova ordentligt och promenera mera för att helt enkelt må bra.
   Jag är helt för att man ska hitta något som passar en själv. Prova dig fram!
   Kram

 2. Klart du kan! 🙂 Det är så jäkla skitsvårt att gå ner i vikt men känslan när man lyckas är ju obetalbar. Jag har fått kämpa ganska hårt men har i två omgångar gått ner först 15 kg och sen 10 kg. (eftersom jag däremellan gick upp lika många :)) 4 kg är jättemycket på tre veckor. Det vet all som stått och blängt på vågen när den visat noll komma nånting fjuttigt flera veckor på raken.
  Åhlens city har börjat med personlig shopping. De vill att man spenderar en ganska fet summa, vet inte om det är ett måste eller om man bara ska vara beredd på det 🙂 Man får beskriva vad man gillar sen plockar de fram vad de tror att man passar i baserat på det. Plus lite till…
  Jag skulle behöva göra det, för ett år sen vägde jag drygt 10 kg mer än idag och jag har ett par byxor som passar.
  Jag ska göra en lista över saker jag behvöver. Sen får man börja beta av. Jag brukar också ha tokprovar dagar när mitt enda mål är att scanna läget och prova mycket för att sen kunna gå in och köpa när jag har kommit dit på listan. Håller med om kvalité. Speciellt om man inte gillar att shoppa, då måste man ju shoppa snart igen. Flera av mina “märkeskläder” (som fortfarande passar) har jag haft i över 5 år. Och jag gillar dem fortfarande.
  Oj detta blev långt 🙂 men du halkade in på ett par av mina favoämnen!
  Lycka till! kram

 3. Jösses vad duktigt jobbat av dig. <3<3
  Jag tycker att man kan ha ganska vanliga kläder som kundmottagare och kofta är perfekt.
  När det gäller kläder är jag ju Odd Mollydåre men det finns många underbara fina koftor i höst tycker jag av alla märken.
  kramar och trevlig kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.