Hur tittar du?

Ofta läser vi i måbraböcker och hjälptillsjälvhjälpsforum att allt handlar om din attityd mot situationen. Man kan bli så trött på allt det här var glad, var positiv, ändra din attityd. Så himla lätt att bara ändra attityden liksom. Men vet ni, det behöver inte vara så stort och jobbigt. Ett bra exempel, tycker jag är hur man ser på maskrosor. För många är maskrosor ogräs som ska bort till varje pris. Gifter används, brännare använda och dyra redskap med massa funktioner ska få jobba.  

       

För mig är maskrosor vackra små solar som lyser upp i trädgårdar och gräsmattor. Som barn plockade jag de i stora buketter, lurades till att lukta på de så näsan blev gul, rörde ihop en soppa till farmor på maskrosor och satt fläckar på kläderna så mor grät. Mina barndomsminne är fyllda med maskrosor.  

     

För mig är maskrosor vackra även när de vissnar. Så jo det handlar om din attityd till situationen. Du kan välja att se ogräs som fördärvar eller vackra blommor som inte behöver någon omvårdnad. 

1 kommentar

  1. Jag gillar också maskrosor.. som när man tar en maskrosstjälk och drar i remsor, som sen krullar ihop sig när man lägger dem i vatten! Eller en krans i håret av maskrosor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.