I det lilla

Att finna glädjen i det lilla, finna ron i det man är mitt uppe i. Att bara stanna upp och ta in tillvaron, det är bra för själen. Det är lika viktigt att träna själen som det är att äta rätt, träna kroppen, dricka vatten och sova. Faktiskt viktigare för om själen inte mår bra så orkar du inte ta hand om allt det där andra. Jag försöker lära mig det eller rättare sagt jag försöker praktisera lev som du lär men det är inte lätt. Så jag övar nu, övar på att stanna upp och njuta av det jag gör och ser.

DSC_3758 DSC_3789

Att ta de där stunderna med barnen då allt flyter på och jag bara skrattar åt deras tokigheter. Det är just de stunderna som jag tar med mig när det sedan vänder, för vänder gör det alltid med barnen.
Hela tiden!

DSC_3802 DSC_3797

Jag har placerat Buddha fel men ändå helt rätt.
Jag läste någonstans att en Buddha ska vara placerad med ryggen mot en vägg (det har jag gjort rätt), aldrig i ett fönster (ytterligare ett rätt jag har gjort) och aldrig riktad mot öster. Ehhh nu är jag inte säker på hur väderstrecken är men jag är ganska säker på att min Buddha har ryggen åt väster (solen går ju ner i väster så om jag mäter enligt altanen så borde jag ha rätt i att min Buddha är felplacerad)
Jag tycker iaf att min Buddha står rätt för han sitter i hallen och jag går förbi honom ungefär 1 298 364 gånger per dag och jag går aldrig aldrig förbi honom utan att titta på honom.
Buddha har blivit mitt mantra för hur jag vill leva mitt liv, fullt med respekt och vänlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.