Kläder

Jag var ju glad över att jag kom i den vackra klänningen men jag var helt klart överklädd. Återigen så bekräftades mina fördomar, kvinnliga industriarbetare. Jag hade klänning, kavaj och mina svarta kängor/boots med 6 cm klack så jag kom upp mig lite i världen. Andra hade kjol och blus, en till hade klänning och kavaj, några hade snygga byxor men förvånansvärt många var sämre klädda än vad jag är på jobb. Blåjeans och gympaskor? Men seriöst! Jag tvingade Kärleken att handla fin(are)skor för att man inte går med gympaskor på en tillställning där det står kavaj på inbjudan. Någon hade en topp med tryck i t-shirtsaktigt material, visserligen med svarta jeans/byxor till men ändå. Nåja hon var riktigt snyggt klädd jämfört med vissa andra. Ja jag vet jag är fruktansvärt ytlig nu och att jag hackar på kvinnor. Men om det står kavaj på inbjudan så betyder det finkläder även för kvinnor! Där var inte en enda man som inte var uppklädd! Varför klär inte kvinnorna upp sig som etiketten säger? Inte sagt att man måste ha klänning, inte sagt att man måste ha kjol men blåjeans och gympaskor? Hur tänkte hon där?

20121008-081127.jpg
Ursäkta bilden men den är tagen efter snapsprovningen. Höhö

8 kommentarer

 1. Shiiiiit vilken snygg klänning!!! Och jag håller med dig! Man ska klä upp sig! Jag som, då och då, faktiskt utnyttjar min barnledighet med att gå ut och dansa, ser samma sak där. Hoodies och jeans och skitiga gympadojor?? Lägg av!
  Om jag ska “ragga” på någon så kommer det inte vara soffpotatisen som inte ens kunde leta upp en ren t-shirt…

  Nä, fram för ett vackrare folk! (sagt med glimten i ögat)

 2. Man måste ju visa lite respekt !! Står det kavaj så menar dom ju det !!
  Tycker du var skitsnygg !! Dom andra damerna var säkert avis på dig !

 3. Vad fin du var, klänningen satt ju som ett smäck på dig, mycket snyggt.

  Tycker också att det är konstigt att folk inte klär upp sig mer, när dom ska ut på någon tillställning, allrahelst om det står “Kavaj” till och med.

  Kram Victoria

 4. Jag håller med dig, en etikettsregel är till för att följas. Den som bjudit in har ju tänkt sig en viss stämning som man får när man är festklädd och inte arbetsklädd. Och du var jättefin. Kram

 5. Ohlala vilken pudding! Ja men vad knasigt att inte fler klädde upp sig. Det brukar vara tvärt om, att kvinnor klär sig bättre än män. Det är ju kul att få gå i klänning :O)
  Kram pussgurkan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.