Låt mig förklara

Kära sommardjur,

Nu är sommaren här och det gläds vi alla över. Vi vill umgås med våra vänner och fira sommaren med en riktigt fest. En riktig fest med mat i stor mängd men vi måste planera menyn något bättre än ni gjorde vid sista festen. Jag förstår att man vill festa, äta gott och ha skoj med sina vänner. Jag förstår att man är givmild och vill dela med sig till sina vänner. Det är dock inte väluppfostrat att kasta sig över maten och slafsa den i sig med hull och hår. Det anses inte heller fint att bara äta en maträtt, man smakar i.a.f. på allt som serveras. Inte heller måste man festa varje kväll ända in till småtimmarna, en vilodag eller två är att rekommendera.

Jag hoppas därmed att vi inte ses i helgen då ni har festat alla veckans kvällar och om vi ses så hoppas jag att ni förstår att ni även måste smaka på andra än bara mig. Jag kan rekommendera min far för han har inget emot glada sommargäster, likaså kan jag rekommendera Kärleken för han störs inte heller av er närvaro. Barnen kan ni dock låta bli då jag helst ser att de inte presenteras för sådan festligheter som ni håller er med. Det kommer en tid då de kommer festa natten lång med ett större kompisgäng och buffé än jag önskar så låt oss hålla festligheterna borta från de än så länge.

Med vänliga hälsningar och en önskan om en festfri sommar
Emschen som redan har festats på av knott, mygg och fästing.

 

3 kommentarer

  1. Blä! Skicka inte hit dem bara, vad du gör. Jag är nämligen högt älskad av alla blodsugare. Måste smaka makalöst gott. Men just nu har jag järnbrist och tänker att en mygga eller två skulle kunna innebära slutet…. Å andra sidan kanske jag inte är så välsmakande nu. Okryddad liksom???

    Kramar till dig fina vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.