Livsfilosofi

20120312-070855.jpg

Man fångar fler flugor med socker än med ättika
Så sa alltid min farmor och det har blivit lite av min livsfilosofi. Ingen mår bra av hårda ord
Jag har svårt att förstå vad det gör det så roligt att säga elaka saker och snacka skit. Jag säger inte på något vis att jag är perfekt. Förr var jag en av dom som sågade vid fotknölarna men när jag tittar tillbaka så kan jag inte minnas att jag skrattade eller log lika mycket då som nu. Det händer att jag sågar en del nu med men jag får nästan alltid dåligt samvete efteråt.
Jag säger inte att man ska älska alla, det kan man inte. Jag säger inte att man inte får prata om andra men man ska tänka på vad man säger. En bra regel är att inte säga något om någon som du inte hade kunnat säga direkt till den personen. Jag tror faktiskt att jag håller det hyfsat bra.

Melodifestivalen är ett bra sätt att se hur vårt samhälle ser ut, väljer att se ut. En stor del av befolkningen väljer hellre hårda ord om de dom inte gillar än mjuka ord om de dom faktiskt tycker om. Först var det Björn som fick ta skit och sen var det tydligen Danny som fick ta skit.
På jobb har vi vår beskärda del av de människor som väljer hårdheten. Människor som kräver millimetersrättvisa om inte det är de som vinner på “orättvisan”.
Människor som inte bryr sig om att de sårar för de har rätten till sin åsikt.
Har man inget gott att säga kan man lika gärna vara tyst

Är det en sådan värld mina barn ska växa upp i? Nej min kära medmänniskor, det är inte en sådan värld världens barn ska gå till mötes. Vänlighet! Ta in mer vänlighet i ditt liv och du ska se att livet blir bättre.
Nu kör vi!

9 kommentarer

 1. Å Emma så fint skrivet, jag håller med dig om varje ord!

  Försöker även jag att praktisera mjukhetens och vänlighetensregel istället för det där andra, det hårda och det som sårar. För det är så onödigt, för hårda ord blir som ringar för vattnet och fortplantar sig vidare. Så mycket bättre då att sprida mjuka, snälla och behagliga ord runtomkring. Dessutom tror jag på karma, det du ger ut får du igen och vem katten vill bara ha hårda kanter hela tiden.

  Puss och kram till dig!

 2. Farmor?! Jag har för mig att det var mormor som sa så, men det kvittar för bägge två hade den filosofin. Mer vänlighet behövs i världen, så varför inte börja där man kan göra något åt det?! Dvs att själv sprida vänlighet…. Kram

  • Det enda mormor tjatade om som jag minns var “även smår grytor har öron”.

   Tror faktiskt att det var farmor men vi får väl ropa på våra ( ) och höra med dom.
   Kram

   • Båda körde med “man fångar fler…” och med “små grytor…”
    Till mig som var äldst tjatade farmor “diplomati”.

    Jag kommer aldrig gilla B.R. och börjar känna mig halvt förföljd av vissa för att jag inte gör det…mobbing på andra hållet…

    “Låt mig ha mina åsikter så får du ha dina”…samma resonemang som när ngn försöker få mig att överge min tro för en annan.
    Man kan inte älska alla – men man kan försöka vara vänlig och uppriktig.

    Som maken brukar säga “Ska jag vara snäll eller ärlig?”

    • Bara för att man har en åsikt behöver man inte dela med sig av den. Sårande ord har ingen glädje av.

     Har aldrig påstått att du måste gilla Björn, bara sagt att du skulle ge honom en chans. Bara för att man inte gillar någon är det inte okej att man mobbar.

     Man kan vara snäll och ärlig, det ena utesluter inte det andra.

 3. Tänkvärda ord denna morgon, tyvärr började dagen med en del tjat och gnat… Önskar så att dagen hade börjat bättre <3

 4. Okej Emma. Vänlighet.
  Då vill jag säga att jag tycker jättemkt om dig. Jag tycker du skriver bra, tar fina kort, är rolig, har gölliga ongar och är snygg själv.

  Så svårare än så var det inte. Helt ärligt dessutom.
  Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.