Nä men jag fortsätter väl

20120925-172223.jpg

Jodå jag klarade ta in några ord. Klarade det t.o.m. riktigt bra faktiskt. Frågan nu är väl hur väl jag kan ta till mig nästa möte – föräldramöte. Nackdelen med att ha barn är helt klart föräldramöte. Ja man behöver ju inte gå men man vill ju inte framstå som en dålig förälder. Ja mötena ska vara viktiga men tyvärr är det med föräldramöte som med de flesta personal/avdelnings-möte. Det är viktig information och bra åsikter som kommer fram men när det ska genomföras så är där alltid en ledning som sätter stopp för det kostar för mycket. Således blir inte mötena bara meningslösa utan även sjukt irriterande eftersom någon förändring (till det bättre) aldrig sker.

Sen gör det ju inte saken bättre när rektorn för förskolan är konflikträdd. Jag vet inte om hon är bra på sitt jobb för jag har varken kunskapen eller erfarenheten att avgöra det men att ta en diskussion med en förälder (ja mig då då) är hon inget bra på.

Varför är det så egentligen? Att folk är konflikträdda menar jag. Så länge det är en diskussion som håller en förnuftig ton och inte går över till hätska ord och personangrepp så är det ju bara en fråga om åsikter.
Det kanske är mitt jobb som påverkar mig. Möter konflikter varje dag, vissa reder jag ut andra inte.

Nä mot föräldramötet nu, så fort tåget kan tänka sig komma in på spåret. Det bjuds i.a.f. på kaffe på mötet och det är inte helt fel.

Edit: Mötet gick bra och rektorn var faktiskt riktigt bra. Både på att informera och att ta diskussionerna som uppkom. Bra där!

3 kommentarer

  1. Konflikträdd har jag aldrig varit, men jag kan bli lagom irriterad på de som aldrig säger vad de tycker, utan ventilerar bakom ryggen istället… Sånt är riktigt värdelöst.

    Ha en fin kväll!

    • Ja det är hennes jobb och man kan ju tycka att hon därför borde var bra på det men tyvärr var det inte så för ett år sedan. Herregud vad hon var kass då. Ja och den där gången när jag ringde till henne för att diskutera då det inte alls funkade med Alfreds avdelning. Då fick jag till svar “vad tycker du jag ska göra”. Ehhhh va? Det är väl hennes arbete att lösa problemen som finns på en av hennes avdelningar! Jag kan visst gå in och lösa problemen men jag tror inte det hade uppskattats. 🙂
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.