Om Mig

Med två tonåringar & två små hundar i mitt liv lever jag i en liten by mitt i Skåne.
Jag älskar doftljus, blåst, latte, väskor och jag knarkar julen. Jag drömmer om ett småländskt hus vid havet i Skåne, om blusar som går att knäppa över bysten och att bli morgonmänniska.
Jag pratar mycket och jag skrattar högt, jag vill tro gott om alla och jag friar hellre än jag fäller.
Vill du mig något så kan du maila mig på emschen@emschen.se

Mina sjukdomar

Jag har tyvärr haft oturen att drabbas av sjukdomar. 2014 blev jag diagnostiserad med fibromyalgi vilket slutade med att jag sa upp mig från Skatteverket i årsskiftet 2015/2016.
I juni 2020 fick jag ytterligare en diagnos – MS (Multipel Skleros). Jag började omgående med bromsmedicin (Tysabri) var femte vecka. Nu har jag bytt bromsmedicin så nu, sen hösten -22, får jag Rixathon var 6-8 månad.
Jag blev sjukskriven och var borta från jobb nästan hela sommaren. Efter sommaren så försökte jag gå tillbaka och jobba 75% men det fungerade inte så då fick jag gå ner till 50%. I september -23 börjar jag att jobba 75% igen, så håll tummarna.
Det är sjukhusbesök mest hela tiden, allt från MR till kurator till bromsmedicin.

Utöver fibron och MSn (som inte det var nog) så har jag även psoriasis, migrän, ögonmigrän och histaminallergi (jag reagerar alltså starkare på histaminet än “normala” människor gör). Ja just det ja jag är allergisk mot getingstick och myggbett också.

Ja och sen är jag ju tjock också vilket vården ser som ett problem men det är inget problem för mig. Så det räknar inte jag som en sjukdom! 🙂