Real life!

Yohanna har liksom jag tröttnat på det perfekta i bloggvärlden. I bloggvärlden är det vitt, vitt, vitt, romantiskt, väldoftande och ro som gäller men är det egentligen så? Nu vet ju ni som känner mig och följer mig att här är det inte särskilt vitt, romantiskt, väldoftande är det väl iofs men inte renstädat eller särskilt rofyllt. Men jag gillar Yohannas initiativ väldigt mycket så det är klart att jag hänger på!

Veckans frågeställningar blir:
– X-ålders-kris, vad är det? 
– har du, alt. har haft nån kris?
– hur är det att bli vuxen?
– är man egentligen bara som man alltid har varit FAST med en bunt ansvar och erfarenheter som styr en istället för föräldrar som styr en?
*x-ålderskris är för mig när en människa gör något helt oväntat och något som inte känns äkta. När man krisar griper man efter grässtrå där det går att nå även om det är på helt fel ställe. Att lämna sin partner, att plötsligt bli statusjagare, att börja bära sina barnskläder och känna sig stört cool, att vända ryggen åt sin familj med orden att nu är ni vuxna så nu är det min tur att leva, att göra allt det och säga “jag utforskar vem jag är”. En kris är för mig när man kör över alla andra för att hålla sin egna panik undan. (att utforska vem man är och utvecklas är givetvis jättepositivt men inte när man sårar de som står en närmst, oavsett vem det är partner/vänner/familj).
*Ja jag tror att jag har haft en ålderskris. Den kom strax efter jag fyllde 25 år. Jag ville bara ha skoj och inte bry mig om sådant som jag ansåg tråkigt. Det var fest, killar och att vara bitchig som gällde.
*Jag vet inte för jag vet inte vad jag förväntade mig av att bli vuxen. Att vara utan läxor var nog mitt största mål med att bli vuxen och det har jag lyckats med. Haha Jag tror inte jag hade några speciella såhärskadetvaranärjagärvuxen-drömmar, jag har alltid varit mer för att drömma de där högtuppidetblå-drömmarna. Jag skulle bli statsminister, jag skulle bli kändis utan att behöva stå på scen, jag skulle gifta mig med Kiefer Sutherland, jag skulle vara volontärarbetare i Afrika och där finna min stora kärlek. Ja jag hämtade nästan alla mina drömmar ur filmer. haha
*Nej jag är inte som innan. Jag är den jag alltid har varit innerstinne men nu vågar jag visa den personen. Jag är mer tillfreds. Jag är vänligare. Jag börjar se att andra faktiskt kan tänkas vilja umgås med mig. Jag är inte bara en skugga i väggen som får hänga med pga. de andras nåd. Jag vet att jag duger precis som jag är!
Om det är så att jag är i en kris nu så är det i blomsterkrisen eftersom jag, som alltid hatat trädgårdspyssel, plötsligt inte kan få nog av det. Jag går gärna ut och säger go’morgon till mina växter. *s*
Plötsligt ser jag blommor överallt och bara måste fotografera de. Snacka om kris!
Och för att ni ska förstå att mitt liv inte är vitt, vitt, vitt, romantiskt, väldoftande och rofyllt ska ni nu få den nakna sanningen. Välkommen till den delen av vardagsrummet som jag pluggar i.
Fast det är ju vitt, vitt, vitt med väggar som är vita, golv och trappa som är ljusgrått. Det ska det dock blir ändring på i sommar, golvet och trappan ska få en mer jordfärgad grånyans som heter Marrakech, allt för att dölja grusen som finns på golvet. Haha
Men mer real life än så här blir det inte!

5 kommentarer

 1. Jag har inte haft någon ålderskris what soo ever ( har varit tattuerad sedan 80 talet)
  Gillat högklackat har jag alltid gjort, och har alltid klätt mig lite weird.. Så nää jag bara är så här iaf ! 😉
  Vuxen ?? Om jag någonsin upplever mig själv som vuxen så ska jag berätta om det…
  Ja erfarenheterna talar och styr oss lite.. Blommor och trädgård ? Naturlig utveckling.
  Stökig är det hos mig .. Hund hår i vrår och det vita blir lite grått med tiden..

  🙂 🙂

 2. Ja, precis så är det 🙂
  Däremot är jag glad att jag slipper allt med trädgård och blommor men jag kan förstå att du tycker att det är roligt. Ha en bra dag!

 3. Jag håller med att det sköna med att vara vuxen är att man klarar av att vara sig själv på ett tydligare sätt, inte så orolig över vad andra ska tycka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.