Serviceyrke kontra rättssäkerhet

Som de flesta av er läsare vet så jobbar jag med service. Som de flesta av er läsare också vet så jobbar jag på El Skatteverko vilket inne bär att den information jag lämnar ut måste vara korrekt. Rättssäkert helt enkelt.
Det är en svår avvägning. Jag ska svara på ett sätt så att mottagaren förstår, lätt svenska, inga krångliga skattetermer. Samtidigt måste jag vara medveten om att det jag informerar om är rättssäkrat och inte kan misstolkas.
Nu har en klokhjärna kommit på att vi därför inte längre kan svara på engelska iaf inte på mail för tänk om jag använder ett felaktigt ord för att jag inte behärskar korrekt skatteengelska.
Intressant tanke att jag ska arbeta med internationella skattefrågor men inte få svara på engelska.
Ibland tycker jag att mitt jobb är för fiskalt.

Service! Vi jobbar med service!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.