Telefonens varande

Vår hemtelefon fungerar inte. Något tjall på linjen. Vi har inte märkt något så vi vet inte hur länge vi har varit utan telefon. Det får mig att tänka. Är fast telefoni förlegat? det kanske är så att behovet för fast telefoni är förbi? Om vi inte ens märker att den inte fungerar så känns det som att vi inte behöver den.
Eftersom jag pratar i telefon hela dagen så har jag tappat intresset av att prata i telefon på min lediga tid. Att hålla kontakt med vännerna är viktigt men det går lika bra med ett sms och att träffas för att umgås. Som småbarnsförälder är det inte heller så lätt att prata i telefon då barnen avbryter av olika anledningar.

Är det dags att dra ur jacket för gott?

20120926-173000.jpg
Bilden är hittad på Google

5 kommentarer

  1. Inte för min del. Har för dåligt täckning här hemma för att vi ska “leva” med enbart mobilerna. Men jag har många vänner som enbart har mobilen och trivs med det 🙂

  2. Visst är det lustigt när man upptäcker att telefonen varit “död” utan att man vet om det.
    Hade det varit när jag var tonåring hade det varit katastrof!!! Nu är det i stort sett bara mina föräldrar och svärföräldrar som ringer på vanliga telefonen, alla andra ringer mobilen.
    Kanske är det dags att dra ur….

  3. Vi har funderat på att inte ha kvar det fasta abonnemanget. Men det känns ändå som om vi behöver det nu när de yngre barnen börjar bli lite lite större. Det dröjer ju ett tag innan de får mobil, så då tror jag det är bra med en hemtelefon.

  4. Vår telefon funkade inte heller igår (har inte kollat den idag än…)
    Men visst är det märkligt att det kan gå en hel dag utan att man märker det?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.