18, Ett val du ångrar

Denna punkten har jag funderat mycket på. Jag försöker gå igenom livet utan att lägga energi på att ångra saker jag inte kan förändra. Jag kan lära mig av de val jag har gjort men inte ångra dom.

Det val i mitt liv som jag ångrar är mitt val av utbildning. Som litet nioåring visste jag klart vad jag ville bli när jag blev stor (bortsett från statsminister då alltså). Jag ville bli förskollärare. Åren gick och plötsligt var det dags att välja inriktning till gymnasiet. Valet var självklart Barn-&Fritidsprogrammet på Bergagymnasiet i Eslöv. Efter första året stod det klart att vår utbildningen inte gav tillräckligt med behörighet för att komma in på högskolan, istället för att ändra programmet som jag gick valde man att göra om programmen som startade året efter oss. Lysande ju, om man inte var 77:a och inte ville gå om ett år. Därefter var åren på skolan tunga och meningslösa. Jag gick i skolan, hade skoj men gjorde verkligen inte så bra ifrån mig som jag hade kunnat göra. När jag sedan hade praktik, höstterminen i trean, på en förskola insåg jag att  fy f*n det här vill jag aldrig jobba med så blev det om möjligt ännu tyngre. Vårterminen i trean fick jag praktik på Höörs Turistbyrå och det var det bästa som kunnat hända mig då. Plötsligt fann jag något som var riktigt kul att göra. Att ge information. Resten av trean var mest en enda lång fest fram till studenten. Hur kul som helst men hela min gymnasietid kändes bortkastad. Jag kunde inte komma in på någon utbildning eftersom jag inte hade fått läsa rätt kurser och jag ville inte jobba inom förskolan.
Jag önskar att jag hade valt samhälle istället för Barn-&Fritid. Jag önskar att jag hade vågat välja att gå om ett år och gå en utbildning som hade gett mig en bättre start i livet.

Men om jag hade gjort det så hade jag mest troligen inte hamnat på Skatteverket eller träffat kärleken och då hade jag inte haft mina älskade pojkar Skrik&Panik. Så även om jag ångrar att jag inte har en bättre utbildning så är jag väldigt tacksam för vad jag har idag.

Jag tror inte på ånger 

2 kommentarer

  1. Hahaha kolla! Min period av kalligrafi 😉

    Nä, ingen av oss tre jobbar med det vi läste på gymnasiet. Jag håller inte på med musik, Gerda inte med kossor och grisar och du inte med barn (förutom dina egna gulliganer).
    Nu står jag i nästa del av livet – att hitta en ny inriktning.

    Du passar med informationsarbete <3

  2. Jo, jag har kvar grisarna! *asg* fast de jag har varken låter eller luktar…dom står “bara” och samlar damm i bokhyllan. (vill hitta nåt roligt sätt att ha dom på, funderar på ett eget skåp till dom).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.