Adventsljusstakarna

Förr hade jag alltid samma adventsljusstake varje år, den skulle vara likadan, den skulle pyntas på samma sätt, det var tradition. Jag vet inte vad som hände eller när det hände men plötsligt så var det kul att ha olika adventsljusstakar varje år. Jag har visserligen samma i år som i fjor på soffbordet men den är annorlunda pyntad. Den jag har i köket i år slängde jag ihop igårkväll på några timmar, det som tog längst tid var givetvis att vänta på färgen skulle torka.
DSC_8010

Jag är väldigt nöjd med den, den är enkel men vacker. Ni vet de där lådorna som man kan köpa fulla med clementiner så här års, det är en sådan låda som jag målade i en granit-metallic akrylfärg. Jag målade den både på utsidan och insidan, fick göra det i två omgångar och därför tog det några timmar för den att torka. I botten har jag lagt aluminiumfolie och sedan mossa på. Ljusstakarna som jag använt har jag haft sedan länge och de är köpta på Lagerhaus för en 10 år sen eller så. Jag hade köpt lite rött juteband hos Lina och några vita nummer som man sticker rakt in i ljusen, ja mossan köpte jag också av henne. Jag virade bara banden tre gånger runt, knöt ordentligt och sen var de färdiga. Ljusen är inte vanliga blockljus utan betydligt mindre, mindre diameter och de köpte jag hos Linda. Har jag sagt att vi har världens bästa affärer i Höör? 
DSC_8013

Efter jag hade tagit denna bilden så hittade jag mina kottar som jag plockade i början av hösten så de la jag dit också. Hornet kommer förstås också från Lina, just denna har jag köpt i år men jag köpte några redan förra året. Jag bara älskar de!

DSC_8028

Jag är uppvuxen med att man har en adventsljusstake på köksbordet och en på soffbordet, jag är visserligen uppväxt med att man tänder ljusen på fredagen också (mor jobbade helger så vi såg alltid till att få en adventsstund med henne oavsett om hon skulle jobba eller ej) men det går inte min käre make med på.
Denna ljusstaken köpte jag av Cecilia (också en av våra fantastiska affärer här i Höör) förra året och jag är förälskad i den. Den använder jag iofs inte bara till julen men på julen ska den vara framme. Ljusen som jag har satt i är de finaste ljus jag någonsin sett, de har Vincent stöpt på fritids. Han är mäkta stolt och det är knappt att jag vågar tända första ljuset på söndag men han vill att vi ska använda ljusen och elda upp de. De har ju gjort ljusen för att användas till just advent. Jag tror inte att jag hade lyckats få till så fina och jämna ljus som han har gjort. Minns att jag gjorde det på fritids någon gång i mellanstadiet men jag vill minnas att mitt ljus (gjorde ett sånt med tre armar i) inte blev så bra, har för mig att det blev snett eller nåt sånt. Han är duktig min lille påg!
DSC_8032

Jag tycker om att fylla huset med dofter av julen och då är hyacinter perfekta, dessutom är de väldigt vackra också. Här är två vita och en röd, tror aldrig jag har sett en röd förr så det ska bli extra kul när den visar upp sig. 
Hur gör ni med era adventsljusstakar? Kör ni samma år efter år? Har ni en som ni tänder eller är ni som mig och har flera? Berätta, det är ju så kul att höra hur andra tänker och gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.