Årstider

20120919-171050.jpg

20120919-170841.jpg

Jag älskar årstider. Hösten är för mig lika välkommen som sommaren var efterlängtad. Luften är hög, träden skiftar i massa härliga nyanser av rött, koftor bärs, stövlar kommer fram, ljus tänds och det är fullt accepterat att bara stanna hemma och mysa. Älskar’t

På hösten känner jag att året börjar om. Jag tror att det beror på skolans läsår. Det var till höstterminen man fick ny väska, nytt bokomslag, nytt pennskrin, nytt papper i skolbänken, nya regnkläder. På hösten var det nytt, man ställde om och började på det nya.
På jobb lever den känslan kvar. Det är på hösten de flesta insatser görs utbildningsmässigt och informationsmässigt. Det är nu vi ska lära och uppdatera, gå in på det nya.
Jag har inte alls den känslan för nyår, kanske är det därför jag inte firar nyårsafton speciellt.
Bolag kan bryta sina räkenskapsår och starta på nytt år när det passar verksamheten inte när kalenderåret säger att det är nytt år. Jag gillar det. Jag vill ha det så.

Jag har brutet livsår. Mitt år börjar den 15 september och slutar den 14 september. Jag är alltså precis i början av mitt livsår!

2 kommentarer

  1. Jag känner som du, jag lever upp på hösten. Jag gifte mig på hösten och nu skiljer jag mig samma tid. Livet börjar om, allt kommer att bli bättre. Och det är inte någon nackdel att få klä på sig lite varmare och njuta av hög luft. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.