Äta bör man

DSC_7536 DSC_7537

Det här med att räkna kcal – inte lätt. Jag tror jag har kommit på vad som gör mig fet iaf och det är ju inte så himla dumt att ha kommit fram till det iaf. Jag äter för lite och fel.
Mmm gott folk det är lika viktigt att inte underäta som det är att inte överäta, ni vet det där berömda svenska ordet lagom.
Att räkna kcal kan nog tänkas vara helt rätt sätt för mig för jag blir snål.
Jag har bara ett visst antal kcal per dag och inte vill jag slänga de på fel saker, jag vill ju kunna äta när jag ska äta och inte sitta och glo på familjen när de äter middag.
Både igår och idag har jag ätit en bit mörk choklad för det är gott till kaffet utan att jag har dragit över mina kcal.
Igår åt jag t.o.m. grädde till lunchen och ja det drog ju över kcal enligt ShapeUp-appen men inte enligt 5:2-tänket.
Jag får se hur det blir med 5:2-tänket, jag gillar det men det är en herransmassa kcal att äta de där 5 dagarna när man inte har semifastan.
Oavsett så kommer jag inte följa något av det slaviskt för jag kommer alltid bli lockad av kakor/godis/chips/ost/whatever och då är det bättre att lära sig äta det lagom än att försöka motstå frestelsen helt.

Jag kan motstå allt utom frestelser, som Oscar Wilde så klokt sa.

Idag bakade jag hamburgerbröd efter tips från en f.d. kollega. De blev goda och det är bra mycket roligare att äta hamburgare när man själv har gjort maten.
Nu var det iofs köpeburgare men det är en helt annan diskussion och det borde egentligen finnas bildbevis på att jag faktiskt har tillagat det med tanke på hur anti jag alltid varit mot färdiga burgare.
Receptet hittar givetvis på Baksidan.
Jag gillar att baka, det har jag alltid gjort.
Att baka med dåliga handleder och händer är så där klokt men dessa bröden var det så lite som jag skulle knåda så det gick faktiskt bra.
Då blir det lite extra kul.
Nu ska jag bara se till att hitta mig en ny assistent för jag har kört min Kenwood i botten, det är för lite så jag har nog låtit motorn jobba lite väl hårt när jag har maxat den (och mer därtill).
Vad använder ni för assistent?
Vissa av er använder säkert bara era egna förträffliga muskler men se det är jag för bekväm för och för köksprylsgalen för att göra.
Jag är supersugen på en KitchenAid men jag är lite osäker på om de är lika bra som de är vackra. Får nog besöka den där härliga köksaffären i Malmö, den ligger vid The Americanstore men jag minns aldrig dess namn.

Överös mig med era bästa tips så ler jag från öra till öra.

Nä nu är klocka way past bedtime och jag måste äta lite innan jag får gå och lägga mig så tjingeling på er. Imorgon är det måndag så pepp pepp.

8 kommentarer

 1. Alla har vi olika sätt att ta till… om du vill räkna kalorier så rekommenderar jag Viktklubb eller matdagboken som hjälpverktyg. Så synd att du inte trivts/ fått lchf att funka för dig… annars är det givetvis det jag rekommenderar. Och kom ihåg – det rätta sättet bör inte vara “svårt” för då tappar man peppen pretty much omgående! Stor kram!

  • Min egen hemmasnickrade förklaring till varför inte LCHF funkar för mig är att jag äter för lite (förutom att jag plötsligt trycker i mig kakor, godis men framförallt latte). När jag räknar kcal så ser jag exakt vad jag äter. Igår kom jag upp i precis över 1200 kcal vilket är för lite, jag var mätt som om jag hade överätit. När jag skrev blogginlägget skrev jag att jag skulle äta men jag kunde inte för jag var så mätt. Jag snålar inte någonstans mer än att jag inte äter godis. Så det svåra för mig ligger i att äta mer, jag börjar komma in i själva räkningen nu. Jag håller dock med dig att det ska inte vara för svårt för då är det dömt att misslyckas.
   Kram

 2. Jag använder en Bosch! Jag gillar den, men den har en liten del som alltid försvinner för mig. Som tur är så har jag en mormor som sparar på allt, så hon hade en kvar från sin gamla Bosch (hon är inne på sin (minst) andra.. Mamma kör också Bosch, men har fortfarande samma (gul med bruna detaljer) som hon hade när jag var liten..
  Boschen har många tillbehör. Jag har till exempel mormors gamla köttkvarn, som inte duger till att mala kött i, men äpplen om man vill göra mormorsaft 🙂

 3. Vi är väl inte mors döttrar för inget 😉 Min Kenwood räcker till (tog ju den stora) men den klagar…den vill inte alls hjälpa mig med deg eller smörkräm utan att bli varm och tjuta som ett trotsigt barn 🙁

 4. Heja heja! Kämpa på med shape upen! Jag kör också lite nu. Behöver bli av med det lilla som kom på under sommaren. Det är liksom det som är trixet, jag har blivit av med en hel del sen innan men vill aldrig mer hamna där. För mig var det styrketräningen som blev vändningen, jag fick inte upp min förbränning. Men jag tycker också att det där med att skriva upp ganska notoriskt i början är bra, då lär man sig vart problemet sitter. Jag åt för stora portioner tex.
  Jag älskar min kitchen aid men man kan inte baka för stora satser i den. Max 5 dl degvätska sen börjar det kladda. Hade jag köpt idag hade det varit ett svårt val mellan Kitchen Aid och Electrolux fina Assistent. Vet inte vad den heter men den har kommit nu i flera fina färger. Är stor OCH snygg.

  kram V

  • Ja den från Electrolux är jag bra sugen på. Tror jag ska kolla upp den lite mer.

   Ja jag måste börja träna också men det får vänta tills jag fått bukt med värken. Jag gillar styrketräning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.