Att haka på trenden

DSC_9011Idag har jag fyndat på bokrean, köpte två böcker som förhoppningsvis kommer förgylla lite tid för mig. Marian Keyes bok Hemligheten på Mercy Close, jag älskar Marian Keyes och hur hon skriver. Jag skrattar högt och får en feelgoodkänsla i hela kroppen. Chick-lit javisst!

Sen har jag också hakat på trenden och börjat med Mandalas för det är kul att färglägga! Mandalas är som färgläggningsböcker för stora eller iaf för de med ett fast handtag, för det är många linjer att hålla sig innanför. Jättekul och faktiskt väldigt bra träning på mindfulness för inte går det att sitta och tänka på annat när man ska hålla sig innan för de små små linjerna. DSC_9017

Så nu sitter jag här vid min skaparhörna med Mandalas och en uppsättning smala färgpennor som hade gjort mitt tonårs-jag blå av avund. Jag älskar pennor! Jag blir nästan lika glad av pennor som jag blir av blommor. Det är något speciellt med en penna med den perfekta skrivegenskaperna, en spets som är mjuk men inte för mjuk, en spets som är smal men inte för smal, en penna där färgen/bläcket rinner fram snabbt men inte för snabbt. Ja det är något speciellt med pennor helt enkelt. Att gå in i en bokhandel är fantastiskt, inte bara är där massa böcker (bara det är ju fantastiskt) utan sen finns det nästan alltid ett stort utbud av pennor och vackra papper. Jag får alltid lust att skriva brev när jag går in i en bokhandel, ett långt handskrivet brev på flera sidor. Det är synd att dagens barn inte kommer förstå känslan av att brevväxla med någon, att skriva så vackert man kan och så flödande man kan, vika ihop brevet, stoppa det i ett kuvert som man sedan fäste några små klistermärke på och som man med ett leende stoppade i den stora gula brevlådan. För att sedan gå och vänta på ett svar och när det svaret väl kom, ja oj vilken speciell stund det var. Jag saknar att brevväxla, mail är inte alls det samma! Jag tror jag ska skriva ett brev till någon långt bort!
Allting är faktiskt inte bättre nu!

5 kommentarer

    • Man skulle kunna tro det Frida. Haha
      Jag var bara tvungen att testa direkt, svårt att slita sig bara. Jag tänkte testa en med dessa pennorna och sen testa en med de pennorna som vi tittade på.

  1. Jag börjar brevväxla med farmor idag ☺. Var på en utställning med barnen på jobb som handlade om brevets betydelse förr och nu vilket väckte en lust att skriva brev.

  2. Visst är det fruktansvärt rogivande och verkligen mindfullness att färglägga. Blev en mandalabok här med häromdagen som ett komplement till min andra. Ska nog gå och prova ut lite nya pennor med, de jag köpte är inte optimala insåg jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.