Biff stroganoff med ugnsbakad potatis

Biff stroganoff med ugnsbakad potatis var gårdagens middag från Linas Matkasse. Herregud så gott det var! Varför har jag bara gjort korv stroganoff tidigare?Biff stroganoff med ugnsbakad potatis

Vincent tyckte det var så gott att han inte ens reflekterade över att han åt svamp och lök! Det är riktigt gott betyg.

Jag fick frågan, på Instagram, om jag ville dela med mig av receptet och det är klart att jag vill det!

Biff stroganoff med ugnsbakad potatis, 4 portioner

1, Sätt på ugnen på 225 grader
2, Lägg 900 g småpotatis i en ugnsplåt. Blanda med lite olja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen 18-20 minuter.
3, Skär ½ gurka i stavar och ställ i ett glas
4, Finhacka ½ rödlök och skär 1 röd paprika i bitar. Strimla ca 500 gram lövbiff
5, Fräs lök, 1 ask babychampinjoner och strimlad paprika i 2 msk olja i en stekgryta 2-3 minuter
6, Tillsätt 1 msk vetemjöl, 3 msk tomatpuré, 1½ msk mild senap, 2 tsk paprikapulver, ½ tärning kycklingbuljong och 1 vitlöksklyfta (pressad) till stekgrytan
7, Rör ner 3 dl mjölk och 1 dl créme fraîche, låt sjuda i 3-4 minuter
8, Stek den strimlade lövbiffen på hög värme i lite olja i en stekpanna, 2-3 minuter eller tills köttet är klart. Blanda ner köttet i grytan. Smaka av med lite salt och svartpeppar
9, Finhacka ½ kruka persilja och strö över stroganoffen. Servera med ugnspotatis och gurkstavar.

 

Jag tycker det är så bra skrivna recept för barnen kan lätt vara med och förstå instruktionerna eller ja Vincent iaf för Alfred läser inte riktigt så mycket text ännu.

Idag står det Tomatsoppa med räkor, pesto och pastasnäckor. Låter inte dumt det heller!
Jag är så glad att vi har valt matkasse igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.