Det är något speciellt

DSC_5051 DSC_5052 DSC_5060Det är något speciellt att gå i trädgården och tittar på allt som växer och frodas. Jag blir glad när jag ser att det lyser röda hallon i buskarna och jag ropar på pojkarna att de får äta rent buskarna. När jag vattnar i växthuset så tar jag några tomater och inget smakar så gott som små solvarma cocktailtomater som jag själv har odlat. På framsidan har äntligen mina vackra Karen Blixen-rosor ställt sig i knopp och den ena har t.o.m. valt att slå ut och visat upp en alldeles kritvit blomma som är stor som min handflata. Tänk att det kan vara så givande med blommor. Jag har redan börjat planera för vad jag ska ha i växthuset nästa sommar. Jordgubbarna ska flyttas, fler jordgubbsplantor ska hämtas, hallonplantorna ska också få flytta in i växthuset och kanske bara kanske blir där en liten plats till att odla potatis på också. Åh vad jag gillar att odla! Jag gillar lugnet som är i en trädgård. Jag har verkligen fastnat, jag har t.o.m. börjat fundera på en kompost för att få bättre jord. Det här med att vara nära jorden det är välgörande. Tror att fler hade mått väl om de hade fått trädgårdsarbete på recept istället för mediciner! DSC_5065

Ingen kan gå förbi lavendel och känna den ljuvliga doften utan att dra på smilbanden!
Nä nu får jag allt gå och hämta in lite till av trädgården!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.