Det är svårt

Det är inte alltid så enkelt det här med att välja det positiva. Helt ärligt så är det faktiskt rätt kämpigt stundtals. Idag är en sådan dag. En enda liten skitsak som inte borde få ta energi av mig har tagit all min energi och tankeverksamhet idag. När det blir så här så återspeglas det i allt. Sjukt jobbigt men det finns bara en väg och det är framåt.
Ikväll ska jag börja med något nytt för att peppa mig. Ikväll ska jag säga tre bra saker om mig själv innan jag somnar. Om jag säger det tillräckligt många gånger till mig själv så kommer jag så småningom lyssna på det och inse att jo jag är banne mig på rätt spår! Välj det positiva! Välj orden med noggrannhet! Välj tankarna!

20130507-173556.jpg

5 kommentarer

 1. Åh vilken fin bild!! Och nej, det är inte alltid så lätt att bara släppa taget om småsaker. Fint dock att du i alla fall skall säga tre saker som är bra med dig själv. Försök att göra det ofta! När man väl börjar så kan man oftast komma på en massa bra saker om en själv och ens liv. 🙂 Kraaaam

 2. Det är svårt att ta emot vad som än kom ens väg. Men du gör rätt i att se det positiva i att komma vidare. För vidare kommer man även om det känns.

  Läste nyligen i en bok “Barn med överlappande diagnoser” om vikten att varje kväll förlåta sig själv. Gå igenom dagen, tänk på vad som kunde gjorts annorlunda och slutligen förlåt dig själv.

  Att inte duga, att inte räcka till. Det är så för de flesta men speciellt när man som jag har flera personer med särskilda behov. Det är omöjligt att vara den där perfekta mamman/hustrun som kan vara superpedagogisk i alla lägen. Jag är bara människa.

  Det är du också Emma. Du är människa. Hur underbar och fantastisk du än är så finns det stunder när du känner att du inte räcker till. Förlåt dig själv då.

  Förlåt dig själv precis som du villigt förlåter andra.

  Kram

 3. Det måste tyvärr finnas “bottnar” för att man ska till fullo uppskatta “toppar”. Det är skitjobbigt!
  Att alltid hitta en endaste liten positiv sak med dagen och att säga ngt positivt om sig själv är ett utmärkt sätt att stänga ner inför en ny orörd dag. <3
  Man kan också bestämma sig för att man får deppa eller hänga upp sig i 60-120 minuter sen är det rakt fram med positiva steg igen (enligt min tidigare psykolog iaf) Att låta ångest, ilska, irritation, frustration få mer plats gör att den dör ut. Det känns inte så till en början med men med tiden fungerar det mkt väl!
  Jag gjorde ngt (i mina ögon) oförlåtligt på "jobb" idag och nu har jag kunnat släppa det (nästan) helt för jag har låtit det ta plats.

  Mitt fina, lyssnande, tröstande hav finns här och har ork att lyssna på måååånga ord (fast det har fått höra så oerhört många redan). Det har klarat mig genom många trubbel. Innan jag flyttade hit var det skogen som hjälpte mig.

  1000 kramar och hittar du inget annat att tänka så tänk på hur många som älskar dig <3 Puss!!

 4. Hej Emma!
  Vad trevligt att hamna här på din blogg.
  Jag “känner” dig ju bara via Instagram. Tycker om dina inlägg här på bloggen.
  Tycker det låter jättebra det där med att säga tre bra saker om dagen, och om sig själv, innan man somnar.
  Kram från Annika i Washington DC, Skandigirl på Insta 🙂

  • Hej!
   Va kul att du hittade hit och att du gillar inläggen.
   Ja det där med att säga tre saker om sig själv är nog en riktigt bra självhjälp som alla borde göra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.