Det börjar kännas som våren landat

Igår fick jag 24 st pelargoner hemlevererat från Blomsterverkstan. Rosa, Cerise och vita, närodlade och kraftiga.
DSC_2234 DSC_2235 DSC_2239 DSC_2245

Givetvis så har det varit frost inatt så de är lite tagna av det men ändå fina. Jag hoppas att det är slut med frosten nu så att allt bara kan få växa, blomma och sträcka på sig. Jag hoppas att mina olivträd, citrusträd och fikonträd tar sig så jag kanske tom kan få lite frukt på det. Det hade varit fantastiskt!
DSC_2250 DSC_2246
Ja olivträden kommer inte bära frukt på många år men de är så vackra. Ett persikoträd är vad jag önskar mig i födelsedagspresent i år. Tänk att kunna ta en solvarm persika från trädet och äta. Vilken dröm!

Innan ni säger att jag bor fel så vet jag en trädgård i Åhus där persikoträdet mår väl och bär frukt. Ja det kanske står lite varmare (mot en stenmur) där än det hade gjort här men ändå det är i Skåne, norra Skåne.
DSC_2255 DSC_2258

Men än så länge njuter jag av de blommor som jag har och åt alla de soltimmar som jag får.
Ljuva vår, välkommen! 

8 kommentarer

  1. Mina föräldrar har ett persikoträd mot södergaveln på huset. Ger massor med frukt. Och det ligger lite längre norrut än Åhus. 😉

      • När jag var barn var det två vindruvsrankor på den väggen. En grön och en blå. Den blå ville inte riktigt och försvann efter några år. Men den gröna gav små söta vindruvor. Idag har den (en stickling av den ursprungliga) flyttat in i växthuset.

        • Vi hade vindruvor när Gerda & Anna växte upp (jag var bara 8 år när vi flyttade därifrån) och de klängde längst husgrunden (suturänghus) och de brukade bli klara så man kunde ta några solvarma minns jag iaf.

  2. Här uppe ligger våren lite efter men den är på god väg och hoppas jag snart kan sätta ut lite mer blommor på altanen nu när allt skit som stått där det senaste är borta äntligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.