Emmadag, min dag

Idag är det Emmadag, min dag! Min dag då jag beger mig ut i den vuxna världen där det räknas med att man har hela och rena kläder och helst inte myskläder heller. Jag fixar frissan, jag sminkar mig, väljer kläder med omsorg och packar väskan. Tänk så fort man kan komma ur det här med rutiner, för detta var ju min vardag för ett halvår sedan men nu, nu är det det som gör skillnaden i värdgen. Så ta inte saker för givet för en dag så kan det vara just de där små sakerna som fattas. Jag pratar inte om jobbet, jag gjorde ett väl medvetet val, jag pratar om de personliga kontakterna. Jag pratar om känslan av att ha någonstans att gå, någonstans att göra skillnad. Jag pratar om lyxen (ja det är en i-landslyxvara) att få stå och välja kläder att bära och ögonskuggans nyans som en del av vardagen.
emmadag min dag malmö centralstationen

Jag kommer lite tidigt till Malmö för allt gick så där flytande bra, så som det brukar gå när jag planerar hela dagen och har koll på den. Jag gick runt på Malmö C och sög in känslan, har alltid älskat känslan som finns på stationer. Malmö C byggdes om för några år sen (ja det kanske är 5 år eller så) och det har blivit så bra här. Man har valt att behålla mycket av det gamla, lagt till nytt och fått till en härlig blandning där man kan äta, fika, shoppa, vänta på tåg, ladda sina telefoner eller som mig sitta och jobba. Älskar det!
I början tyckte jag att ljuskronan såg hemsk ut men nu gillar jag den, den ger gamla vänthallen färg och karaktär.
emmadag min dag malmö c sushi centralstationen better blogger

Som vanligt på torsdagar så lyssnar jag på Lindas Better Bloggers podd. Det är så härligt att få lyssna på andra bloggare och hur de ser på sitt bloggande. Idag var det Elsa Billgren och Sofia Brolin som jag lyssnade till. Det som är fördelen med att inte lyssna aktivt på en podd är att jag kan hoppa friskt bland avsnitten och lyssna hur lite eller mycket jag vill för jag har mycket att lyssna i kapp. Är ni bloggare så är Better Bloggers ett måste för er!
Nu är det snart dags för mötet med coachen, idag ska vi scanna nätet efter passande jobb som jag kan ta för meriter dvs vikariat, timanställningar osv. Vad vill jag jobba med? Hur vill jag jobba? Var finns jobben? Ja de frågorna klurade vi på förra veckan och det är så häftigt när man känner hur dörrar börja ställas på glänt. Så nu är det en timme med fullt fokus på mig och mina möjligheter till en ny karriär. Jag spretar en del och det är okej för jag har insett att det är sådan jag är som människa, spretig eller kanske många järn i elden man kan kalla det. Jag funderar bl.a. på ett jobb som bostadsfotograf, jobba i hotellreception och jobba på förskola. Ja som sagt jag spretar.

Hur kommer det sig att du jobbar med det du gör idag? Har du varit en rak banan från skola till karriären? Gjorde du som mig och halkade in på ett bananskal? Eller är du kanske en sådan som jag nog skulle kunna vara d.v.s en person som har många olika timanställningar inom olika inriktningar? Ja hur hamnade du på den platsen du är på idag?

Men nu alltså Emmadag, min dag då jag får ha mina nya fina kopparskor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.