En dag på Landön

Jag tror jag fortsätter försöka förklara för er varför jag gillar Landön. Jag är en stadstjej samtidigt som jag är en landettjej, jag vill  ha både ock. Jag behöver kontrasterna och de är precis vad jag får här på Landön. För här på Landön är det inga affärer öppna, ingen puls och bara ett stilla lugn tills någon gång fram tills 10-tiden då ljuden från de andra vagnarna börjar märkas.
Jag går nästan ingenstans på Landön utan att ta med mig kameran. Jag fotograferar alltid här, oftast blir det blommor eller några djur men ibland blir det ju en och annan människa också. Här flödar kreativiteten och jag vet varför. Här är jag, här gör jag det som faller mig in, här stressar jag inte.

DSC_4799

DSC_4806 DSC_4812 DSC_4814

Här ser jag en glädje i att fånga en gren med körsbärsblommor som svajar i blåsten.
Här finner jag mitt center, min chakran om man så vill. När jag står vid stranden och fångar havets salta men varma blåst mot min känd då liksom landar jag. Det är nog sjömansblodet som rinner genom mina ådror som gör att jag alltid längtar till havet. Kärleken till att bo i husvagn kanske också har att göra med arvet i mitt blod. 

Här mår barnen gott och vågar utmana sig själva, genom det växer de.
DSC_4822

Syrrans gamling, Ruffe Simon Hårboll, lär Alfred att hundar är rätt mysigt.
Han börjar bli gammal den där Hårbollen men han har ett smile som lockar till skratt. Jag har aldrig sett en hund flina förrän jag träffade Ruffe. Vilken härlig hund som sprider sitt leende.

DSC_4840Vi pratar mycket fotografering också. Väldigt mycket, så mycket att svågern min hotar att lämna rummet. haha
Ja och sen har vi givetvis vår eviga “kamp” om vilken kamera som är bäst. Syrran påstår att hon måste gå och sprita händerna efter att hon har rört min kamera och jag påstår att hennes kamera är ren dinky-toy-kameran. haha
Att vi är rörandes överens om att den bästa kameran är den man har med sig men framförallt den kameran som ligger bäst i handen och som man vill fotografera med är inget som vi snackar om. 
Fast alla vet ju att Nikon är lite bättre än alla andra. höhö

DSC_4841

När man bor på en camping så finns det vissa saker man måste göra. Man måste pimpa sin plats. Det ska helst vara belysning runt hela ekipaget, julgransslinga kanske hade funkat. Blommor är också bra men om man vill vara riktigt hardcorecampare så har man en tomte också (nej inte tomte på loftet eller jo man har nog tomtar på loften om man frivillig spökar ut med trädgårdstomtar i plast).

Själv har vi jag satt upp solcellslampor vid varje stormlina som Kärleken har satt upp. Jag vill inte bli väckt av att någon går och snubblar över linorna till tältet. Kanske inte så stor risk nu men till midsommar…
Sen tycker jag det är rätt mysigt när vi kommer hem till husvagnen på kvällen och det lyser lite.

DSC_4844

Så här ser det ut hos oss!

2 kommentarer

 1. Hej du! Vet inte om du minns mig. Jag skrev på bloggen stort och smått i vardagen (som visst självdog lite…) jag funderar på att måla med den kalk färgen i rosa som du målade ditt vardagsrum. Blev den VÄLDIGT rosa eller mer gammelrosa? Svårt att se på bilderna och det finns inte så mkt inspirationsbilder på den färgen antique rosé.

  Du ser ut att ha en bra påsk! Kram Vickan

  • Hej!
   Klart jag kommer ihåg dig! Är du igång och bloggar igen?
   Färgen är en blandning mellan jordgubbsglassfärg och gammelrosa. Nu målade jag på vit vägg så målar du på en vägg med annan färg kan resultatet bli annorlunda. Du kan beställa hem en testkarta för typ 80kr. Har du sett de nya sommarfärgerna? Ljuvliga!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.