När Blomkrisen slår till

Efter en härligt solig påskhelg i husvagnen så kliade det i hela kroppen på mig – jag ville hem till trädgården! Till min lilla plätt där den blå hortensian skulle ner i jorden, farfars pion skulle få flytta in och sommarens projekt skulle planeras. Ja jag ville bara hem, så pass mycket att jag vaknade redan halv sex imorse. haha

DSC_4845

 

DSC_4868

Det blev allt lite gjort i trädgården idag.
Jag fick en ny rabatt, tack lille far och Kärleken!
Gräsmattan fick lite lyft men jag poängterade att mina blommor inte är ogräs!
Jag tycker att tusenskönor är fantastiska (jag har ju en på min högra ankel) och maskrosor får mig alltid att tänka på barndomen så ja de är viktiga i min trädgård!

DSC_4861

Min vackra cerise-färgade klätterros fick bo i den nya rabatten och den kommer bli så fin där mot den vita väggen.

DSC_4859 DSC_4856
Far planterade om rabarbern för den bodde tydligen helt fel och därför växte den inte som den skulle. Jag som hoppades på en rabarberpaj snart, fast far tröstade mig snabbt genom att säga att det fanns rabarber att hämta på deras kollo. Tror nog att det får bli ett besök dit snart.
Farfars pion, i min trädgård. Ja det är ett stort ögonblick och om den inte tar sig så kommer jag gräma mig för resten av mitt liv. Farfar han vårdade denna pion och flyttade med sig den till alla nya bostäder de flyttade fast när han flyttade till lägenheten så ärvde syster pionen och hos henne har den mått minst lika gott som hos farfar.
Idag berättade lilla mor att mormor, som hade den mest blommande och vackraste trädgården när jag var liten, hade lärt henne att det tar 5 år innan en pion har bestämt sig om den ska trivas så det blir blommor. 5 år?! Hur ska jag kunna vänta på farfars pion i 5 år? Jag är inte den tålmodigaste personen.

DSC_4853Nåja pionen efter syrrans svärfar verkar ju trivas så pass att den växer iaf.
Det blåa i mina rabatter är blåkorn, man tar den gödning man har.

DSC_4847Gullvivan hmm. Jag vet inte om jag gillar den eller om jag tycker den är tråkig.
Hade jag sett den ute i det fria så hade jag gillat den och jag gilar den i väninnas trädgård eftersom den bor lite här och där i gräsmattan men i min rabatt? Ja jag vet inte, får fundera lite på det.

DSC_4875

DSC_4873

DSC_4869I köksfönstret mår spetspaprika och barnens tomter bra.
Barnen planterade om tomaterna med mormor idag och de är väldigt stolta över sina tomtplantor.
Det är inte utan att jag har en längtan efter att få ordning på altanen så jag kan få lite liv på altanen och mina älskade kryddor. Dill är ett måste och fransk dragon lika så. Jag är sugen på att ha massa olika kryddor och örter i år men jag vet inte vad som passar i krukor och vad jag kommer till att använda.
Ja lite planering får det nog allt bli.

Sommarprojektet för Kärleken är planerat och uppritat.
Det kommer bli kanon!

Vad gjorde jag förr på våren, innan jag var husägare?

6 kommentarer

 1. Jo, det tar tid för pionerna! Mina har knappt blommar än.. Funderar på att plantera dem på nytt ställe då de inte verkar trivas där de står.. Små och taniga är de.. Knappt tittat upp ur jorden och då tror jag ändå det är det mest soliga stället i min trädgård..

 2. Så mycket härliga växter du har. Jag har börjat plantera liiiite i krukorna (för rabatter har jag inte och orkar jag inte ha i mitt liv just nu). Snart blir det lite kryddor också i dem och något olivträd och en fjärilsbuske ska flytta in så småningom. Och så ska det bli humle om jag hittar någon i år 🙂

 3. Hej!
  Oregano, timjan, citrontimjan och rosmarin brukar jag ha i kruka. De är användbara! Tänk dig en hemmagjord hamburgare med färsk oregano i. Eller en bit lax med citrontimjan. Eller kycklingfilé/fläskkött marinerat i apelsinsaft och lite av varje i färska örter o vitlök.

  Ha det fint! Kikar in då och då!

 4. 1 – farfars pion blommade tre år efter jag tog hit den.
  2 – den grävdes upp när vi la trekammarbrunn för tio år sedan, den blommade året efter.
  3 – ja lerjord tycker de nog om 😉 det är ju lixom delvis det vi har här förutom sandjord
  4 – alla mina köpta pioner har satt knopp året efter jag planerat dem.
  Men jag kanske är undantaget som bekräftar regeln? ;P

  Vill också ha stora tomanatplantor! 🙁 Mina är ju bara ngr cm höga *suck*
  Men i kryddkrukan spirar det för fullt av gräslök, persilja, basilika och dragon. Till och med dill börjar komma upp och inget är av det är sått i år 😉 Gillar min kryddkruka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.