En riktig lovdag

DSC_7320

Vi började som sagt dagen med att springa ut med kameran i handen och undersöka frosten, pojkarna sa sig inte veta vad frost vad så vi fick allt ta en diskussion om frost och vad det egentligen är. Paralleller kunde dras till Jack Frost och då var det enklare för mina pojkar att förstå, även tecknat kan vara lärorikt.
Efter morgonens lektion så gick vi in och drack varm o’boy, åt ägg, makrill och sill. DSCN1314

Mina höstlov har jag spenderat i Rydholm hos mormor och morfar där det varje morgon serverades ägg och sill. Morfar älskade sill och det har jag också alltid gjort så idag gick mina tankar till mina barndoms höstlov, älskade morfar och våra sillfrukostar. Höstloven var i Rydaholm för att far var på älgjakt och då följde vi med, en vecka hos mormor och morfar som fylldes med en massa kul som t.ex. en utflykt med morfar, alltid lika spännande. Många är idag rädda för att vara “ufon” och prata med andra människor, skämta med andra människor och ja bara sticka ut. Min morfar har lärt mig att livet blir bra mycket roligare om man vågar allt det där. Jag hoppas att jag kan ge mina pojkar roliga höstlov att minnas även om jag kanske inte kan ge de en vecka i Rydaholm varje år.
DSCN1319

På väg till pojkarnas mormor och morfar passerar vi kyrkogården och då vet pojkarna att där inne bor mammas farmor och farfar. Då ska det plockas sånt som de tycker är vackert, det kan vara allt från pinnar till blommor och löv till som idag kastanjer. Jag tycker det är jätteviktigt att pojkarna får besöka min farmor & farfar, precis som jag har gått till den graven och hört om släktingar. Jag tycker det är viktigt att man lyssnar på barnen och förstår varför de vill lämna sånt som andra kanske ser som skräp som behövs städas bort. En pinne, ett löv, en sten eller några kastanjer kan vara det finaste barnen kan ge för att det är rikedomar för dem. Tänk på det nästa gång ni städar av en gravsten, det kan vara ett barn som har delat med sig av sina rikedomar.
Det känns verkligen som vi har haft en bra start på lovet och imorgon blir det en riktig lovdag med sovmorgon, pyjamas hela dagen, frukost i soffan framför tfn och spela brädspel.
Så ska ett lov vara!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.