Ett beslut

20121218-065257.jpg

En fundering har väckts i mitt huvud, en fundering som aldrig förr var ett alternativ men som nu börjar kännas intressant.
Hur gör man för att bestämma sig? Det är ett beslut som påverkar min familj, både negativt men nog framförallt positivt. Jag skulle behöva ett bollplank, någon mer än Kärleken och mor. Någon som inte dömer, någon som inte för vidare, någon som hjälper mig göra en för- och nackdelar-lista, en vän.
Jag tycker det är svårt med vänner sen jag blivit äldre, jag har många fina vänner men jag släpper inte in någon så som jag gjorde förr. Jag vet inte om det är att jag inte är lika blint naiv längre eller om det är att mitt hjärta har gått på för många törnar. Jag kanske bara är trött?

Men ett beslut måste alltså fattas, inget bra att låta tankarna snurra för många varv. Fast å andra sidan har jag ingen deadline för beslutet.

Hur gör du för att fatta ett stort beslut?

11 kommentarer

 1. Lyssna till ditt hjärta och är det något som du hela tiden kommer tillbaka till i dina tankar och som du har vänt och vridit på många gånger så är du nog något på spåret, helst om det är övervägande positivt. Gäller det något som innefattar barnen, så tänk som så att dom är bara små en gång.

  Det är bara att maila mig om du vill ha ett bollplank.

  Kram Victoria

 2. Jag är som du, jag vågar inte släppa in. Så då får man antingen tänka om eller vara själastark själv, det brukar ge sig av situationen och hur mycket ork man faktiskt har kvar. Jag har aldrig varit så ensam i mina beslut som i år men så är jag numer skitstark också:-) Dessutom har jag vågat öppna upp och släppa in några fina till. Kram K

 3. Vad det nu än gäller så tycker jag att du ska göra det! Du har en fantastisk sambo som stöttar dig i ditt beslut! 🙂

  Jag finns också här som ditt bollplank om du vill, fast jag tror nog att du skulle behöva vända dig till en “utomstående”, dvs nån som känner dig men ändå inte tillhör den innersta kretsen av viktiga personer.

  Kramiz

 4. Jag kan älta och älta inför svåra beslut men i 99% av fallen blir det som magkänslan sade första gången jag ställdes inför aktuellt beslut. Vet inte om det är speciellt rationellt men så tycks jag funka.

  Hoppas allt går bra, vad än det gälla månde.

 5. Pratar med en vän som jag litar på. Skriver listor, försöker tänka “big picture”.

  Hoppas det ordnar sig, att du hittar en bra person att prata med.

 6. Alltid lika svårt med stora beslut, eller var det, alltid lika stort med svåra beslut?

  Hoppas du finner svaret på din undran och fattar vad som för dig blir det bästa beslutet! Kram

 7. För mig brukar det fungera att prata med vänner, nära och kära. I den mån man kan. Ibland löser man problemet själv, när man säger något högt. Som när man ska korrekturläsa en uppsats: när man läser orden högt, hör man att något är fel. Hoppas att det går bra för dig. Du är värd allt fint. 🙂 Kram

 8. Hej! jag har precis hittat till din bligg och läser in mig lite. jag har följt dig på instagram ett tag.

  Lycka till med ditt beslut vad det än är.

  Jag måste nästan alltid fatta stora beslut på egen hand. Om det är något jag verkligen vill eller behöver så vill jag fatta dessa beslut själv. Det är ju bara jag som vet hur jag fungerar. Det är jag som ska driva igenom beslutet även om mitt beslut kan påverka flera personer.

  Men när beslutet väl är fattat så är det guld värt att ha en vän eller en person som man kan dryfta sina tankar med. Ibland kan det ju vara skrämmande, jobbiga beslut och ibland kan det vara något roligt som man bara inte kan hålla inne. Jag har själv ej så många nära vänner så detta kan bli svårt ibland.

  Hoppas att det klarnar för dig snart. Jag tog själv ett stort beslut för en månad sedan som jag drar igång den 2/1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.