Gratis terapi

Gratis terapi kan också vara den bästa terapin.

I söndags när Alfred skulle på säsongens sista crosskola passade jag på att följa med och ta en promenad i skogen.Svampar är inget som jag är bra på. Svampar är inget som jag tycker luktar gott. Svampar är inget jag gillar att röra vid. Svampar är dock väldigt vackra i skogen.Att gå skogen och se hur naturen är påverkad av djuren som lever där, att se hur något som ser fördärvat ut egentligen bara är mat för djuren. Att känna närvaron av djuren, höra ljuden av dem och förstå att jag som människa bär ansvar för att djuren får ha kvar sitt hem. Ja det får mina problem att verka mindre. Känslorna liksom rinner av mig och landar på rätt ställe.Att sätta ner fötterna i mossan och känna hur den bär min vikt som den mjukaste mattan, det är lugnande.Det är som en alldeles liten egen värld där nere bland mossan. Det får mig att tänka på Johan Bauers böcker, på farmors berättelser om skogens alla väsen.Att gå in i skogen är lite som att gå genom garderoben i Narnia, jag lämnar allt det jobbiga bakom mig och får utforska en helt ny värld. Jag växte upp med skogen som min lekplats. Jag växte upp med jägare som lärde mig att visa skogen respekt. Jag växte upp med människor som lärde mig känna tacksamhet för allt som skogen ger oss. I skogen känner jag närheten till mormor och morfar som jag ofta vandrade i skogen med.Skogen hjälper mig mer än någon medicin jag någonsin tagit. Skogen är min bästa terapiform, skogen är gratis terapi som är tillgänglig för oss alla.Skogen, den allra bästa terapin för mig.

18 kommentarer

 1. Åå så mycket vackra bilder du tar! Vad är det för kamera du använder?
  Skogen ger mig ofta ett lugn, precis som jag älskar havet. Att bara sitta och titta på havet ger mig också ett inre lugn.

  • Tack så mycket!
   Jag har en Nikon D7000.
   Skogen och havet är mina “to go to” platser, där finner jag alltid mitt lugn och kommer ner i varv.

 2. Otroligt vackra bilder! Och visst är det som så att man måste öppna ögonen ibland för att se det vackra och inse hur mycket det kan hjälpa oss. Var rädd om dig.

 3. Wow, vilka bilder! Det var längesedan jag var i skogen, men nu längtar jag verkligen dit. Vi har haft en stuga i skogen sedan jag var liten, så det känns lite hemma att se dina bilder ?

 4. Först och främst måste jag bara säga wow vilka imponerande vackra bilder du har fotograferat.Håller med dig skogen är den bästa medicinen för en.Jag är så tacksam över att vi bor 5 meter från skogen och att sonen får växa upp i naturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.