Hunddröm och huvudvärk

Jag googlar hundraser och kollar Blocket, drömmer om att vara hundägare. Ja jag vet att hunden måste få få ut innan vi går till jobbet. Ja jag vet att jag måste plocka upp hundbajs. Ja jag vet att jag måste gå ut även om det regnar. Ja jag vet att ansvaret inte kan ligga på barnen utan  ligger på mig. Ja jag vet att det kan bli problem om vi ska resa bort. Ja jag vet att det innebär att vi kommer ha hunden för all framtid. JA JAG VET! Jag är uppväxt med hund så jag är inte helt tappad. Jag förstår verkligen att det är ett åtagande att bli hundägare, det är ingen leksak. Nu är det så att jag har velat ha hund länge, flera år. Förr reagerade jag väldigt mycket på pälsdjur men de sista året har jag faktiskt inte märkt något av det alls. Jag har gullat med hästar, jag har myst med hundar och jag har klappat katter. Jag har utsatt mig för pälsdjur utan att reagerat. Dessutom hade hunden inte fått vara i vårt sovrum av den enkla anledningen att jag inte anser att djur har i mitt sovrum att göra. Inte ens dammråttor men de fattar lite trögt. Hehe

Jag tror att jag har ringat in det till tre olika raser som är intressanta.  

  Fransk Bulldog, så söt! En liten hund som går utmärkt att ha i cykelkorgen som Prusiluskan har i tecknade Pippi.  

  En Mops för att tja de är roliga och ståtliga i pyttelitet format.  

  Korthårig tax för att Rasmus 1 och Rasmus 2 var underbara vänner att växa upp med. 

Vi får väl se om och när det blir en hund och vilken hund det blir sen. Har du någon hundras som ditt hjärta bultar för och varför?

Nu ska jag försöka kurera mig och huvudvärken. Imorgon är ju en ny dag och nya tag i en intensiv period som ska tas. 

Bilderna är lånade från nätet och är inte mina. Klicka på varje bild så kommer ni till berörd sida. 

10 kommentarer

 1. Haft tax och sonen har idag Frank bulldog. Rekommenderar varmt fransk bulldog. Underbara i humör. Familjens clown. Vill nu själv ha en. Tax skäller för allt. Jakt instinkten sitter i, rymmer gärna. Ta Frank bulldog 😉

  • Ja taxar är ju jakthundar och att de rymmer ja det vet jag mkt väl. Har några historier att berätta om Rasmusarna. Haha

 2. Också väldigt sugen på hund men inser hur mycket jobb det blir just nu så får vänta tills barnen åtminstone är lite äldre och jag vet hur och var jag kommer jobba och så.

 3. Ååh, jag faller för både mopsar och Berner sennens ♥ Underbart söta hundar! ♥ Taxar är också jätte sööta! Som små mini korvar ♥ 🙂

 4. Rasmus 1 och 2 var dock inte korthåriga utan släthåriga….kan låta som en hårfin (haha) skillnad, men jag tycker det är stor skillnad på det. Den korthåriga är mycket strävare i pälsen och inte alls lika mjuk och skön att klappa som den släthåriga.
  Kan bara rekommendera dig att läsa på om de olika raserna och hur friska raserna är, tror det är agria som brukar ha sådana uppgifter.

  • Nej Gerda där har du fel. Rasmusarna var korthåriga.
   Klippt från skk.se om rasgrupp 4 dvs Taxar.
   Pälsvård
   Pälsen på den korthåriga taxen ska vara kort, tät, glänsande och slätt åtliggande. Den kräver ingen särskild skötsel. Pälsen på den långhåriga taxen ska borstas och kammas med jämna mellanrum så att tovor inte bildas där håret är extra långt. Den strävhåriga varianten har en päls som behöver trimmas.
   Som jag sagt innan till dig syster så tror du väl ändå inte att jag är så dum att jag inte läser på om hundraser som jag är intresserad av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.