I min lilla gröna värld

En fördel med att börja jobba igen är att jag måste vara hemma. Hemma där trädgården finns, hemma där mina blommor finns, hemma där allt är mitt och jag är i min borg. Det var riktigt kul att gå runt och titta i trädgården idag, inte trodde jag att jag skulle mötas av all den glädjen. Jag trodde jag skulle mötas av vissna blommor och hängande grenar men icke!

DSC_9541

Barnens tomatplantor som jag trodde jag hade tagit död på bar inte bara blommor utan även en lite tomat. Aldrig att jag trodde jag skulle känna sådan lycka för en tomat!DSC_9592

Spetspaprikan som jag planterade i våras bara för att det var kul visade upp sina små söta vita blommor. Jag hade ju fått höra att de inte skulle överleva om de inte fick en kruka var. Det kanske inte hinner bli någon paprika men jag lyckades få blommor iaf!DSC_9607Mitt citronträd som jag efter långt letande hittade (på CityGross i Höör) hade flera blommor och några små små gröna citroner som förhoppningsvis kommer växa sig stora och gula.

Vincent åt minst en tio smultron och kunde inte räkna alla hallon som bara väntar på att mogna. Rabarbern hade fått stora nya gröna blad och jag ska se om inte jag kanske kan baka en rabarberkaka i veckan.

Vilken lycka det är att ha en trädgård att odla i! Drömmen om en större trädgård växer sig bara större och starkare.

DSC_9588 DSC_9605Mina vita vackra pelargoner var fulla av knoppar och stora hade de blivit också. Underbart!

DSC_9603Blomman, vars namn jag glömt, som var vackert öppen som en lila klocka hade skruvat ihop sig så som den gör varje kväll. Jag är så fascinerad över hur naturen fungerar. Jag kan inte annat än säga god natt när blomman skruvat ihop sig.

DSC_9621 DSC_9615 DSC_9641 DSC_9559I min lila hörna, ja den har tydligen blivit lila eftersom där är en lila Klematis, tre lavendel och denna ljuvliga blålila Hortensia, blommade det som aldrig förr. Verkligen som aldrig förr, jag har aldrig haft Klematisen till att blomma förr och Hortensian satte jag i jorden i våras. Jag tror jag måste inreda min trädgård efter färg, det är ju jättekul!

DSC_9573 DSC_9647 DSC_9655Mina fina rosor som lyfte hela huset när de kom på plats. Nu har jag lärt mig att det är för att de är husets väktare då de står på vars en sida av dörren. Feng Shui enligt Ernst och Jannice.

DSC_9651 DSC_9585Lilla uteplatsen framför köksfönstret ska få sig ett litet lyft. Jag har köpt två kuddar till stolarna och ska se om jag kan hitta några fina men billiga filtar att ha där också. Jag skulle vilja ha ett tak där, ett tak som man har på husbilar och husvagnar ett soltak. Ett tak som man lätt kan veva ut eller in. Fast tja sen är väl det tråkiga i det hela att jag inte hade kunnat ha något ute där även om vi hade haft tak eftersom lilla uteplatsen är ut mot vägen och bort från den sidan vi brukar vistas på. Men tja något lite mer piffande vill jag nog allt ha.

DSC_9688 DSC_9685T.o.m. ogräsen var vackra idag. Fast tja de fick ju försvinna när mannen tog tag i trädgården och klippte gräs och gick med trimmern. Nu har jag en vecka framför mig där jag ska njuta av mitt hem, min borg, min lilla gröna värld. Att börja jobba är faktiskt inte helt tokigt och det är ju bara en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.