Inte så lätt

20130816-145003.jpg

Ni har hört det förr, jag har gjort det förr men denna gången måste jag lyckas! Jag har nu ett krav om fokus på maten. Sunt, nyttigt, hälsosamt och gott! För mig innebär det att det inte blir en massa bönor, fy vad jag tycker illa om bönor!
Det är inte så lätt det här med att hålla koll eller iaf förstå vad jag äter. Jag kommer ta hjälp av den här sköna bönans nya blogg. Jag behöver stöd för att klara av det här! Periodisk fasta är något som min mor körde med när jag var liten, när vi andra åt så hade hon någon sopphistoria som hon åt. Eller åt vi alla soppa den dagen? Jag har en kollega som har kört 5:2 i säkert 30-40 år, för att rena systemen säger hon.
I grund och botten handlar det ju om att minska magsäcken men ändå äta bra. LCHF är inget för mig, tyvärr. Jag hade hoppats på det men jag fick vackert erkänna att jag tror inte på uteslutande, oavsett vad det gäller tydligen.
Så idag gjorde jag en tomatsoppa vilket är busenkelt att göra. Enligt ShapeUp så gav min tomatsoppa 583 kcal per portion vilket låter svinmycket tycker jag men visst jag har både mjölk och nudlar i den. Sen vet jag visserligen inte hur mycket en portion räknas till men men.
Nästa gång ska jag nog göra den på färska tomater istället för krossade för det måste bli betydligt mycket godare.

Tack för att ni alla “polisar” mig och tack kära Maria för att du är mitt bollplank! Kärlek!

20130816-161214.jpg

9 kommentarer

 1. Denna gången när jag ska gå ner i vikt så har jag bestämt mig för att inte göra det till en pina, utan jag ska ha kul på vägen dit…

  Om du tycker 5:2 låter som en väg för dig så ska du ta den.. Själv försöker jag hålla ett lägre kalorieintag per dag, runt 1500-1700.. På det sättet vet jag att jag kommer gå ner långsamt men att jag inte behöver utesluta något utan att jag även får äta.. Och ska jag få äta något hekto godis så ska jag banne mig promenerat/motionerat innan!

  Heja oss! Det här kommer gå fint!

  • Jag tycker det viktiga är att man hittar något som verkligen fungerar för en. Om man hakar på något som man inte känner sig bekväm i så kommer det ju aldrig fungera.

   Har du ShapeUp då eller vad använder du för att räkna? Bara huvudet?

   Heja oss!

 2. Jag gick ner 18 kilo med Aftonbladets viktklubb inför mitt bröllop 2010, så jag är med där och loggar mina kalorier och det fungerar för mig..
  Med shapeup vet jag att de kalorier man motionerar för är samma för alla (iallafall på gratistjänsten jag provade förra året, det kanske är ändrat nu…), loggade min man tex 60 min lätt promenad fick han tillbaka lika mycket kalorier som om jag loggade vilket inte stämmer.. Man bränner ju olika mycket som man och kvinna samt hur mycket man väger, hur lång man är m.m så därför tycker jag vk är bättre även om shapeup inte är dåligt heller..
  Men som sagt, det var förra året och de kanske har rustat upp tjänsten 🙂

  • Bra kämpat!

   Jag har gratis versionen och har inte så bra koll på vad träningen ger. Jag har ShapeUp som ett hjälpmedel för att räkna kcal för det är jag urkass på. Jag kommer nog inte lägga in träningen ens.
   Jag ska ha nått mitt mål om 38 veckor enligt appen men jag håller kvar på ett år. Jag ska banne mig klara det här (igen).

   Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.