International Street Market

Vilken dag jag har haft i Malmö idag. Det känns lite som jag har varit på en semesterdag.

   

Det var den bästa lunchen jag har ätit på länge. Jag satt i solen, tittade på folk, njöt av att sitta helt stilla en hel lunch igenom och bara njöt av den otroligt goda lunchen. *mums*

Just nu doftar gågatan mellan Stor torget och Gustav ljuvligt av mat från hela världen. En liten försmak av Malmö festivalen. Just nu pågår International Street Market och det var verkligen värt ett besök! Jag handlade riktigt brittiskt te, provsmakade kokoskakor från Holland, luktade på nybakade franska kakor, frestades av tyska korvar och franska ostar fick mig nästan att börja dreggla. Fromagerie, är inte det ett ljuvlig ord? Smaka på ordet F R O M A G E R I E. Franska är ett ljuvligt språk!

            

Det stod en brittisk herre och sålde porslin, te, custard, sylt och andra typiska brittiska godsaker. Honom hade jag kunnat stoppa ner i väskan och tagit med hem. Inte för att han var snygg, inte för att han hade en ljuvlig röst men för att han hade en ljuvlig dialekt.
“That’s the strongest cheese in the world. We haven’t killed anyone in ages, it was at least a week ago.” *s* Detta hörde vi (Jenny och jag) gång på gång på gång medans vi var i närheten av det brittiska ståndet. Det var som ljuv musik för mina öron. Idag kom jag verkligen till att sakna tiden i London.

      

När jag gick mot stationen hörde jag en underbar stämma som trängde igenom sorlet. Det kändes som om jag var flyttade tillbaka till 40-talet eller kanske t.o.m. ännu längre tillbaka. Det satt en kvinna på en bänk och sjöng, det satt en vacker kvinna på en bänk och sjöng underbart. Det var något särskilt med henne för hon kunde verkligen få en att känna tidsepoken hon förmedlade.
Åh vad jag önskar att någon vill uppfinna en tidsmaskin så jag hade kunnat resa bakåt i tiden och uppleva allt vackert!

 

6 kommentarer

 1. Emma emma emma du är väl värd en Emmadag. Blir lite smått avundsjuk på det, skulle vilja vara med dig och bara njuta. Låt dig få guida mig igenom Malmös guldkorn en dag…det skulle vara mysigt….två sprudlande, förvirrande mammor på “vårsläpp” som gör diverse glädjeskutt och låt oss få fylla gator och gränder med ekande skratt.

  Det kan jag känna en längtan av! Kram fina Emma!

  • Oh ja! Jag hade funderingar på att fråga dig om du ville följa med men jag behövde vara ensam. Men en dag Viktoria ska vi mysa runt i Malmö! 🙂
   Kram

 2. Åhh vilken underbar dag du verkar ha haft ! Tandvattnet rinner när man ser maten !
  Gudars så mysigt..
  Jag hade lagt till mig som följare på din blog och då kom det inte upp några nya inlägg på gamla adressen så jag trodde inte du hade skrivit nått..Men nu vet jag !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.