Jag förstår inte!

När jag väntade Vincent var jag orolig för hur jag skulle klä honom så att han inte var för varm eller för kall. Då sa min kära vän Nellan – klä honom ett lager varmare än vad du behöver. Det har varit min vägledning sen den dagen jag blev mamma och jag gör det fortfarande. Idag ska Vincent ha utedag, de är ute från de börjar till lunch dvs. de är ute i 3 timmar ungefär oavsett väder. Idag är det en typsik skånsk höstdag, det är ruggigt och 7 plusgrader. För er som inte varit i Skåne en sådan dag så kan jag säga att det går att jämföra med en blåsig vinterdag med 5 minusgrader i Norrland, ungefär. Den skånska kylan tränger genom allt och bosätter sig i benmärgen. Man måste alltså vara rätt klädd för att klara av en utedag på 3 timmar. När jag lämnade Vincent så hade han, regnbyxor, gummistövlar, varm jacka som tål regn, mössa, halsduk och vantar. Jag möter hans fröken som står och frågar flera barn har du inga regnbyxor med dig? och har du inga skor som tål att bli blöta? Det kommer alltså barn till skolan, på onsdagen (alltid onsdag) då det har utedag, utan några byxor och skor som tål väta. Få barn har mössa och ännu färre har vantar. Hur tror ni barnen ska kunna ta åt sig det som fröken lär ut när de fryser? Prova själv att vara ute i tre timmar och frysa samtidigt som ni ska lära er något helt nytt! Gud va griniga och kinkiga ni ha de blivit, det hade iaf jag blivit! 
Det handlar inte om pengar för de flesta barnen har fina kläder, hela kläder och en del har tom märkeskläder men inte ordentliga kläder för att vara ute. Föräldrarna kommer i fina bilar och lämnar barnen på skolan, föräldrarna har varma jackor och bra skor men inte barnen. Hur tänker man som förälder? Är man så upptagen av sina egna bubbla att man inte ens ser sina barn? Du kanske ska sitta inne på ett varmt kontor hela dagen, möjligen att du går ut på lunchen, så du förstår kanske inte att det inte funkar med ett par tunna Converse när man ska vara ute i 3 timmar? Men du klarar utföra ditt arbete, du har klarat av att ta ditt körkort (mer än vad jag har gjort) så det borde ju inte vara särskilt svårt för dig att förstå att nu är det höst och på hösten behöver barnen varma kläder när de ska vara ute en hel skoldag. Jag förstår inte hur du tänker! Tänker du ens?
Jag vill inte vara någon himla moraltant som slår sig själv på bröstet och säger jag tar hand om mitt barn, inte alls. Jag vill bara slippa se fler barn frysa!
Om det nu skulle bero på att man har en tajt budget, kom till mig! Jag hjälper dig gärna se över in ekonomi och hjälper dig gärna kolla var man kan hitta billiga barnkläder så barnen slipper frysa.
Jag förstår bara inte hur man själv kan gå i en varm vinterjacka medan barnet får frysa i 3 timmar i skogen.
Jag förstår inte!

20120224-182514.jpg 20140216-105400.jpg DSC_2280Alltid varmt klädda när vädret kräver det!

En annan viktig fråga tas upp av en bloggkollega från Höör (ja så kan man nog benämna Kristina) är hurdant språk det är i skolan.
Gå gärna in och läsa Kristinas blogginlägg för det är mycket klokt.

6 kommentarer

  1. Åh känner allt för väl igen detta från jobb. Det går sällan en dag utan att vi får upplysa föräldrar om att barnen behöver vantar, varm jacka eller tröja eller stövlar. Kan fortsätta hur länge som helst. Jag förstår inte heller det ?

  2. Jag tror att många föräldrar inte är ute med sina barn när det är dåligt väder, då stannar man inne – så varken förälder el barn har kläder för att vara ute i annat väder än sol.

    • Så skulle det ju kunna vara men jag förstår ändå inte för om det står utedag på schemat så får man ju lösa det precis som när de måste lösa idrottskläder.

  3. Åh vad jag känner igen det där. Fina bilar på uppfarten, flashiga jobb, inga extrakläder och föräldrar som har fullt upp med sig själva. Det är precis som du säger, pengar finns det men ordentliga utekläder till barnen , nä….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.