Jag vandrar längs memorylane

20121005-072138.jpg

Igår var det kanelbullensdag, vi firade inte den direkt. Jag åt en kanelbulle när jag läste men mer än så var det inte. Jag gillar att bevara traditioner men för mig är inte kanelbullensdag en tradition, det fanns inte när jag växte upp. För mig är kanelbullensdag den dagen mor bakade bullar. Den dagen då man kom hem från skolan och hela huset doftade bak. Om man kom hem i rätt stund så fick man en klick dvs hörnan av degrullen som inte skulle blivit någon bra bulle ändå. Det bästa med dom dagarna var att man satt vid köksbordet, pratade med mor och åt en direktfrånugnen-varm kanelbulle med ett stort glas kall mjölk som far hade haft med sig hem från en den gården han jobbade på. Jag minns inte vad vi pratade om mor och jag men jag minns dessa stunder med stor värme.

Jag hade världens roligaste morfar. Ingen av mina vänner drack julmust till påsk och påskmust ända fram till julen. Ingen av mina vänner hade en morfar som hämtade en stege för att komma åt de körsbär som var högre upp än vi kunde nå bara för att vi barnbarn ville äta körsbär direkt från trädet. Jag gillade inte ens körsbär men att äta körsbär med morfar var kul så då åt jag Morfar var bra på att göra kärnkulspruta men man fick inte göra det fast morfar var bra på det.
Ingen av mina vänner hade en morfar som dom fick följa med och sätta in bilen för att sen inte komma tillbaka på en timme.
Ingen av mina vänner hade en morfar som min.

Vilken fantastisk barndom jag har haft! Jag har inte varit utomlands på semestrar men jag har sprungit på skånska åkrar, ätit picnic under bagageluckan för att skula för regnet, jag har badat i havet när det regnat, jag har plockat hjortron med mormor, jag har hört farfar berätta om hur livet var när han var liten, jag har lekt Ronja Rövardotter och mött våren med ett vårskrik, jag har vandrat i småländska skogar på tidiga morgnar med far, jag har ätit mig mätt på smultron och blivit alldeles röd om fingrarna, jag har varit på stora kalas där de vuxna har haft bullrande röster och skrattat hjärtligt, jag har plockat varm ägg från hönsgården, jag har suttit på pallbockar och skrikit hoppla hästen, jag har druckit mormors jordgubbssaft i trädgården, jag har klättrat i träd, jag har åkt skidor som Ronja Rövardotter, jag har druckit vatten ur bäcken, jag har lussat med mina systrar och själv, jag har skrattat med mina kusiner och jag har plockat blommor med alldeles för korta stjälkar. Vilken underbar barndom jag har haft!

Tack fina drottningen för att du alltid får mig att vandra på memorylane!

5 kommentarer

  1. Vår barndom har inte varit rik på saker men ack så rik på äventyr!
    När jag bakar bullar här hemma är det bara ett doftminne som dyker upp och det är de där (oftast) fredagarna när man kom hem från skolan och mor bakade bullar. Jag minns till skillnad från dig vad mor och jag pratade om för jag var mobbad och tyckte skolan var piss, jag grät ofta där i köket…men en bulle och ett glas mjölk vägde upp massor.
    Hur många barn har åkt på “Ut i det blå”? När bara farmor visste vart vi skulle och hon njööööt av det.
    Jag delar dina minnen men med andra kusiner 😉
    Jag delar dina minnen med glädje och värme 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.