Lata dagar

DSC_1395 DSC_1399 DSC_1401
Nu är det snart slut med lata dagar och sovmorgon. Ledigheten går mot sitt slut och vi måste få rätt på dygnet igen. Julledigheten har varit precis så där som en långledighet ska vara. Ja minus snön förstås.

Denna ledigheten har varit precis vad jag behövde, ett riktigt avslut på 2013 och en bra start på 2014. Ett bra avbrott för att få tid till att sortera rätt tankarna kring 2014. Gör ni så? Planerar och lägger fram en plan inför kommande året. Inget nyårslöfte det är inte det jag menar utan mer som en verksamhetsplanering fast med privatlivet. Jag gör ingen detaljerad plan men pratar igenom med Kärleken vad jag vill att vi ska förbättra i vårt liv, vad jag vill förändra här hemma, börjar fundera på vart semestern ska gå, vad jag vill uppnå under 2014, vad jag vill förbättra hos mig själv under året ja lite som en verksamhetsplanering där jag är verksamheten.
Jag har även börjat lista vilka som ska bara mina förebilder, vilka jag ska ta inspiration ifrån båd privat och för bloggen. Jag har hittat en ny förebild en förebild som jag aldrig trodde jag skulle ha som just förebild. Isabella a.k.a. Blondinbella. Inte för att jag alltid håller med hennes åsikter, inte för att jag vill ha hennes liv utanför att jag inspireras av att hon är så driftig. Hon får en idé och genomför det, slutför sin idé. Hon är en sann förebild för att visa att kvinnor kan precis lika bra som män utan att ta bort sin kvinnlighet.
Min förebild i mammarollen är en mix av kvinnor men den biten jag vill förbättras mest på är den pedagogiska och tålmodiga och där har jag min fina kloka vän Fru Stjernholm som förebild. Hon är en väldigt klok mamma.
Min förebild i fotograferingen är också många olika men en som jag verkligen inspireras av är Lotta. Lotta tar fantastiska bilder, göra vackra reportage men framförallt så har hon vågat ta steget från tryggheten en anställning innebär för att följa sin dröm. Det är inspirerande!
Med kosten och träningen är det faktiskt Lotta igen som inspirerar men även min fina Jenny-Penny. Jenny-Penny har, liksom mig, länge velat få ordning på sin kost och träning. Det har hon nu börjat med på samma sätt som Lotta gjorde för något år sedan. Genom att hitta ett sätt som passar i vardagen. Lotta har gått ner jättemycket och har verkligen hittat glädjen i att träna. Jenny-Penny är ju i början av sin förändring men hon är så stark och står emot frestelser som jag än inte har lyckats lära mig. Återigen så handlar det alltså inte om någon diet eller något mål för att bli smal utan ett mål om att må bra, en förändring av vardagen.
Pia är min inspiration i att tänka på att det inte måste förbrukas en massa saker, det måste inte köpas massa nytt, att världen inte behöver snurra på i 120 utan att jag faktiskt kan bromsa lite och inse vad jag har och vara tacksam för det. Pia är ju helt fantastisk i sin glädje för det hon har. Ja och hennes kost är ju också galet bra med hönor i trädgården och trädgårdsland.
Det som ingår i min verksamhetsplan är att jag ska uppleva mer i år. Jag vill visa barnen mer av vad som finns i vårt samhälle att njuta av, att det finns mer än tv-utbudet. Jag vill bli bättre på att verkligen leva “det jag sänder ut är det jag får tillbaka”. Jag tror att 2014 kommer bli ett bra år!

Lata dagar väcker min kreativitet!

6 kommentarer

  • Det finns så många människor mer som jag inspireras av men jag kan inte lista alla.

   Jag hoppas att 2014 bli ett kreativt år för alla! Man mår bra av att vara kreativ!

   Kram

 1. jag håller helt med dig angående julledigheten. det var precis vad jag behövde för att vila ut, få en nytändning för både jobb och blogg och hitta lugnet igen. men nu känner jag mig så redo för att börja jobba igen och komma igång med alla rutiner.

  kram på dig

  • Ja precis! Man är en bättre arbetare när man kommer tillbaka från ledighet. Därför tycker jag att ledighet inte borde begränsas så hårt som den gör i vissa branscher.

   Rutinerna är välkomna men just nu skulle jag behöva några dagars ledighet till för nu är jag inne i ett kreativt stim. 🙂

   Kram

 2. Ja, tänk vilket fin inspiration man kan hitta i bloggvärlden 🙂

  Här är en till som gärna tittar över framtiden när ett nytt år är på intåg. Jag tror det är Pia som uttrycker det som att man ritar om sina kartor (eller något sånt) och det är så jag ser det. Jag ger inga löften till någon, varken mig själv eller någon annan, jag har visioner och drömmar. Försöker peka ut riktningen för året. Och så stämmer jag av och kollar om jag är på rätt väg jämfört med det jag tänkte föregående år. Ett sätt som fungerar fint tycker jag. Jag tycker om att inte bara köra på utan reflektion helt enkelt 🙂

  Önskar dig det bästa året! Nu tar vi oss an 2014, det ska bli spännande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.