Lycka är

Det handlar om en 92 årig man.
Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senaste stuket,
redan klockan 8 om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn.

Idag flyttade han till ålderdomshemmet.
Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig.
Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de
berättade att hans rum var färdigt.

När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om
hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning.

“Jag älskar det” sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just fått
en valp.

Men du har inte sett det än försökte man.

Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i förväg.
Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade
– det beror på min inställning.
Jag har redan bestämt mig att älska rummet.

Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon.
Jag har ett val.
Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som fungerar
dåligt eller inte fungerar alls
– eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande
fungerar.

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag
fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den med
nya.
Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du lagt
in under din livstid.

Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i din minnesbankkonto.
Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka
1. Befria ditt hjärta från hat.
2. Befria ditt sinne från bekymmer.
3. Leva enkelt.
4. Ge mer.
5. Förvänta dig mindre

Precis så är det! Om vi inte fokuserar på det negativa så blir vi lyckligare! Sen jag började aktivit arbeta med att alltid se det positiva i situationen så går vardagen lättare. Ju mer jag ger, ju bättre mår jag. Inte för att jag slår mig för bröstet och säger att jag är duktig som ger utan för att jag ser glädjen i ögonen på de som tar emot. Det handlar inte om saker det handlar om vardagen. Jag ger ett leende och får ett glatt leende tillbaka, jag ger några vänliga ord och mottagarens ögon glittrar till, jag ger min plats i kön åt någon som är mer stressad och den personen blir förvånad och stannar upp om så bara för en sekund, jag ger mina “gamla” saker till en person som inte har ekonomin att köpa nytt och mottagren blir glad över att få något “nytt”. Ju mer jag ger, ju bättre mår jag. Att arbeta aktivt med att välja det positiva är den bästa gåvan jag någonsin har gett mig själv!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.