Man lär så länge man lever

Idag kom jag och Kärleken till att diskutera min kamera och att föra över bilder bra. Vi har diskuterat det förr men inte riktigt diskuterat det på allvar. Vad vi diskuterade var möjligheten att få in bilderna jag fotar direkt i kameran, utan någon mellanlandning på ett minneskort. Ja att man kan koppla in sladden för att föra in fotona från minneskortet till datorn vet vi, det var inte det vi diskuterade utan något som heter så fint som Tethering. När man som småbarnsförälder blir barnledig så är det mycket som ska diskuteras och göras om man stannar hemma så det gjorde inte vi, vi åkte iväg och tog en fika på Espresso House där vi började spåna på vad som behövdes. Sen åkte vi till Media Markt för att titta på en ny kamera till mig och för att se om det fanns en sådan sladd som behövdes, kanske en programvara också. En ny kamera hittade jag förstås men det blev inget shoppande för vi hann inte mer än precis in och hitta den innan de stängde. Tur var väl det för nu har jag hittat en likvärdig kamera fast för mindre än halva priset. Lysande ju! Så vi åkte hemåt för att äta en bit mat i Höör och diskutera vidare det här med Tethering. Jag vet inte när vi senast tillät oss sitta ner i stillhet och diskutera tekniska saker, vi brukar alltid bli avbrutna av en eller annan anledning.
Väl hemma så rotades det i skåp efter allt möjligt och googlades efter lösningar. Och sen testades det hej vilt.
Capture0018 Capture0008Visst ser det ut som att jag sitter och jobbar! Inte ser det väl ut som att jag fotograferar iaf!
Hur kul som helst!Capture0007 Capture0005

Det där med att leka fram vad min vill ha, ja det gillar jag. Vad jag egentligen gör på datorn är att jag styr min kamera (nåja inte fullt ut men jag klickar på datorn för att ta fotot) så jag kan förbereda och strike a pose innan jag väljer att ta fotot, lysande för att ta selfies. Fjärrkontroll i all ära men detta är bättre för vissa saker. Jag får fotot rakt in i datorn i Lightroom så jag kan välja att jobba med bilden direkt och jag ser hur den blir i datorn direkt istället för att se det bara i kameran för det är STOR skillnad kan jag berätta. Iom att jag typ fotar med LR är att jag kan fotografera med olika filter dvs att datorn lägger till ett filter innan jag ser bilden i datorn. Det är lysande! Ja jag är helt frälst och nu ska jag leta upp saker som jag kan testa detta på och verkligen lära mig det. Tänk att ställa in kameran perfekt för att att ta riktiga makrobilder och sen ta bilderna utan att jag skakar och utan att jag behöver ligga ner på marken med näsan i jorden. Ja alltså det här är bara så kul och jag fattar inte att jag inte har gjort det tidigare!

4 kommentarer

  1. Va spännande! 🙂 Jag har inte riktigt kommit till det där att ta bilder på mig själv. Jag tar dem ganska ofta men lägger sällan upp dem 😉
    Kramar
    och tack för alla kommentarer hos mig!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.