När man inser att Hela Sverige Bakar kommer att ringa

DSC_8448 DSC_8453

Igår fastnade jag och Vincent i en av mors kokböcker, Mug Cakes heter den, så vi lånade hem den för att testa. Idag har vi haft en riktigt myssöndag så jag tänkte att vi skulle avsluta dagen med en fika. Jag asade fram allt som skulle fram enligt receptet, jag valde en kaka med kokos och choklad. Mug Cakes görs i micron och ska vara väldigt enkelt, snabbt och gott.
DSC_8466 DSC_8470
Jo men det var ju både enkelt, snabbt och gott… Ja jag känner ju på mig att Hela Sverige Bakar kommer att ringa när de ser mina fantastiska dödbakade Mug Cakes. hahahaha

Nä det här med Mug Cakes är inget för en familj att göra, det är något som man kan göra en av inte fyra och man ska absolut ha större kaffekoppar än vad jag har. Sen kan det också vara bra om man inte blandar i kaffekoppen utan gör det i en skål och då tycker jag det tappar hela charmen med en Mug Cake. 
Gör om och gör rätt helt enkelt, någon gång

Mug cake med choklad och kokos
1 cm tjock skiva smör (30gram)
1 ägg
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 msk riven kokos

chokladsås och dekoration
1 struken tsk riven kokos
5 rutor choklad
1 tsk smakneutral olja

Låt smöret smälta 20 sekunder i en skål i mikron (800 watt).
I en mugg: Tillsätt successivt under vispning ägg, socker, vaniljsocker, grädde, vetemjöl, bakpulver, smält smör och riven kokos.
Tillaga 1 minut och 40 sekunder i mikron (800 watt).
Toppa med chokladsås och riven kokos.

Chokladsåsen
Lägg 5 chokladrutor i en mug och kör dem 30 sekunder i mikron (800 watt) så att de smälter. Tillsätt 1 tsk smakneutral olja och rör om ordentligt – såsen ska bli blank och slät.

Som ni förstår så är detta inlägg inte i samarbete med någon… Hahaha

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.