Med vikt på varje steg

Igår fick jag lära mig något nytt, meditationspromenad. Ja visst låter det tokigt! Fast egentligen så är det inget annat än en stilla promenad utan tankar. Sakta sakta tas ett steg i taget och du fokuserar på ett sinne som ska få vägleda dig. När vi provade det igår så valde jag känseln, jag valde att känna hur marken under skorna kändes, när solen strök över mitt ansikte, när vinden svepte över min näsa osv. När man fokuserar så på ett sinne så tappar man bort alla störande tankar och man bara är i nuet, mindfulness. Det är verkligen härligt och avslappnande. När vi pratade om hur vi upplevde den här promenaden så var det en som hade valt synen och berättade om alla vårtecken som hen hade sett. Då slog det mig att sådana här promenader gör ju jag lite då och då. Jag gör ju en form av meditationspromenad när jag är ute på mina fotorundor. Då låter jag ögonen vandra över naturen och tänker inte på annat, fångar det jag vill fånga med kameran och lägger ingen värdering i om det är bra eller dåligt. Jag låter sinnet styra.  DSC_7973 DSC_7957 DSC_8056 DSC_8042 DSC_8021 DSC_8008 DSC_7977Solen sken och det var 8 plusgrader, jag behövde inte ens ha vantar på mig. Så glad själen blir av solens strålar och jordens rikedom. Nu börjar våren så sakta vakna till liv här i Skåne även om jag tror att den får allt snooza lite till.

5 kommentarer

 1. Oj! Så mycket vårtecken! Flera månader före oss här i Värmland.
  Brukar också gå med synen. Att verkligen se. Fast luktar gör jag också. Och känner. Hur det känns på marken, hur det känns inuti mig. vad dofter och syn gör. När barna var små och jag drog dem runt i kärran eller om vi var i skogen så sa jag alltid, titta dig omkring, visst är det fint vid sjön eller skogen eller var vi nu var. Lukta. Känn hur det luktar varma tallbarr eller känn det luktar vår. Så de började direkt vi kom ut för att jag skulle vara tyst och de få pyssla med sitt. Men de är uppmärksamma idag

  • Hälften försvann av min kommentar. .
   Iallafall, jag får testa att lägga allt fokus på en av grejerna nästa gång. Se hur det är.
   Kram Maria

 2. Meditationspromenad… Jag gillar det och ska verkligen prova det nästa gång jag går en promenad.

  Dina bilder alltså, så himla fina.

  Kram Victoria

  • Tack vännen!
   Jag tycker absolut att du ska prova meditationspromenad för det gör gott för oss som är lite rangliga just nu.
   Kram

 3. Det ska testas helt klart, lär i för sig bli det verkligen med tanke på hur halt det är här på vägarna nu. Känna sig för så man har grepp innan man tar nästa steg. Vill också ha sådär mycket vårtecken men de kommer sent till oss här uppe på höjden. Men sol och droppande från taken har vi haft åtminstone även om molnen och det gråa tagit över nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.