Men igen?

IMG_4671

Ja så kom och gick denna dagen och jag har inte hunnit med något. Eller ja jo jag har hunnit med en himla massa bra grejor som flera möte på jobb, massa ärende på jobb, massa sorterande, en del förberedande och en del till Kärlekes företag så han kan fakturera (själva designbiten är inte riktigt hans grej och själva datorbiten är definitivt inte min grej) så ja jag har ju hunnit med mycket men inte sådant som jag hade tänkt hinna med. Hoppas det finns några rena byxor till oss imorgon annars får vi gå med rumpan bar. Höhö

Men shit alltså, jag hinner inte med! Snart är det mars och vintern är över. Om bara 4 månader så är det långbord, sill och dans kring en egentligen väldigt udda sak. Juni, det låter härligt!

Vad har ni hittat på idag?

Ja just det ja, jag har ju diskutera idag med. Feminism alltså, det är laddat.
Jag gillar diskutera, har fått med det från barnsben. Jag hade ju trots allt en dröm att bli statsminister en dag.
Här är mitt argument i det hela (visserligen rykt ur sitt sammanhang men ni kanske förstår ändå?!)
Jag håller med om att det är fruktansvärt att det är så här för oss kvinnor MEN många som skriker sig hesa för att säga att de är feminister gör just så här, påpekar alla fel det är som män gör och lägger fram det så att det framstår som att hade vi bara hållit männen korta så hade det inte varit några problem. Det tror jag inte ett enda dugg på. Vi måste börja inom oss själva. Är du feminist så spelar det ingen roll om en man eller en kvinna gör rätt eller fel så länge de bedöms/döms på samma sätt. Jag menar att artiklar som Claras mest framställer alla karlar som idioter som är slavar under sina sexuella drifter. Det samma är ju med de senaste våldtäktsdomarna de fram ställer alla män som potentiella våldtäktsman som dessutom är så otroligt korkade att de inte kan rå för att de våldtar för de har ju så låg intelligens så att de inte ens förstår skillnaden mellan ett ja och ett nej. Det är fruktansvärt att man inte dömmer dessa män för deras handlingar utan istället lägger allt ansvar över på kvinnorna men också stämplar alla andra män. Hade jag varit man så hade jag blivit lika förbannad över vad domen säger för männen som vad den säger för oss kvinnor. Våldtäktsdomarna är inget annat än ett bevis på ren och skär idioti.
Jag tycker att feminist är ett bra ord, jag hade gärna sagt att jag är feminist men så länge de ordet är kidnappat av kvinnor som lägger all skuld på männen och inte gläds ärligt när kvinnor och män bedöms på samma sätt utan letar efter ett sätt att säga att det är förnedrande för kvinnan tja då vill jag inte säga att jag är feminist. Och just därför höll jag med ganska mkt av det som Blondinbella skrev häromdagen.
Om det är för jävligt det Clara och många andra kvinnor råkar ut för? Ja självklart! Det är vi föräldrar som har den allra största makten för att utrota sånt svineri och det är genom att uppfostra våra barn till att visa samma respekt för alla människor oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg och religionsåskådning!

5 kommentarer

 1. Jag tror att de flesta av oss kvinnor skulle kunna kalla oss för feminister, ja alla, för jag tror att vi vill samma sak i grunden. Jag tror att våra värderingar i grunden är väldigt lika. Men jag tror att vi har olika sätt att uttrycka dem.

  Jag tror också att det finns problem på en strukturell nivå som inte kan lösas genom att varje individ försöker tänka rätt. Jag tror inte ett dugg på att utmåla män som grupp på ett sätt som får dem att framstå som potentiella våldtäktsmän. Av den självklara anledningen att alla män inte är potentiella våldtäktsmän. Inte heller är alla män potentiella våldsverkare eller aggressiva av naturen. Men jag tror att det finns anledningar till att det är avsevärt mycket vanligare att män våldtar kvinnor än tvärtom, att det är oerhört mycket vanligare att män slår kvinnor än tvärtom. Och jag tror att vi har en bit kvar till ett samhälle där vi lyckas uppfostra våra barn till att se igenom de mönster som vi alla bär på, mönster som gör det svårare att uppfostra pojkar och flickor utan en stämpel i sitt inre som förutbestämmer hur de ska agera som människor.

  Det var ett mycket längre svar än vad jag från början hade tänkt 🙂
  Vad jag egentligen bara ville skriva är att det här givetvis är en fråga som är stor och ganska komplicerad, att vi bara löser den genom stor respekt för varandras olikheter och med en insikt i att vi alla troligen vill nå samma mål. Jag tror inte ens att den som våldtar och slår vill våldta och slå. Innerst inne bär vi ganska lika drömmar om livet och hur det borde vara 🙂

  Kram till dig mitt i natten!

  • Jag tror inte heller på att alla män är potentiella våldtäktsmän men domen som kom framställer män på det viset osv.
   Jag tror att det är en god start att uppfostra barnen till att respektera varandra och att alla är lika mycket värda men visst det är ju svårt då inte alla människor har den synen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.