När far blev 70 år

DSC_2501

Ja det har alltså varit kalas i dagarna två. Barnen tycker det är trevligt och tycker att vi kan äta tårta och bullar oftare. Tur mormor skickade med lite tårta och kanelbullar hem med de.
Tänk att min lille far har blivit 70 år, undras om han förstår själv att han är 70 år nu för ingen annan gör det.
DSC_2712 DSC_2630 DSC_2564 DSC_2549 DSC_2530 DSC_2523
Många skratt var det.

DSC_2647 DSC_2494
Min älskade systerdotter som jag knappt känner igen längre eftersom hon tycker att kompisarna är roliga än moster. Förstår inte alls hur hon kan tycka något sånt. höhö
Och där ser ni min klänning också, älskar den!

DSC_2510 DSC_2735
Och mat var det båda dagarna.
Mor bjöd på goda snittar till förrätt, gulasch till huvudrätt och barndomsminne-smakande efterrätt igår.
Idag bjöds det på tårtor, fantastiska tårtor.
Den rosa har systeryster gjort och den är min favorit.
De andra tre har min duktiga systerdotter (inte hon på bilden då utan hennes äldre syster) gjort i världens minsta kök. Alltså hon har inget kök i sin lägenhet, hon har en kokvrå och där i den lilla ympigapympiga lägenheten har hon gjort tre fina och goda tårtor till sin morfar, blott 23 år gammal. Bra gjort Catta!

DSC_2784 DSC_2783
Igår var det familjen och idag var det alla som ville komma.
Vänner till mor och far som jag alltid känt. Det är tryggt med de där människorna som alltid finns där och är så bekanta, det är tryggt med människor som känner till hela ens uppväxt.

DSC_2731
Det tar på krafterna att fira morfar.

2 kommentarer

  1. Så fint du beskriver det där med att känna sig trygg med de människor man har runt omkring sig. Jag har aldrig känt så i min “familj” – alltså den jag växte upp i. Jag har istället gjort allt jag kunnat för att få till den känslan i min nuvarande familj. Och med vänner som kan bli den familj man vill ha. Jag är glad att du har din familj Emschen! Och du är så fin! Och den där sista bilden är alldeles bedårande! varma kramar i mängd!

    • Ja jag har haft en otrolig barndom, trygg och kärleksfull, med många människor runt mig. Det är det jag tycker är allra finast med att växt upp med en frikyrka som andrahem. (Sen är där mycket som jag inte alls tycker om i den frikyrkliga världen men den diskussionen kan vi ta en annan gång).

      Jag är övertygad om att du har lyckats få till den känslan i din nuvarande familj, helt övertygad!

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.