Två torsdagar i denna veckan!

Under min barndom har jag alltid fått höra far säga “måste vara två torsdagar i denna veckan” när något helt osannolikt har hänt eller om vi lovade något osannolikt som att städa rummet självmant. haha
Denna veckan måste det dock vara två torsdagar i denna veckan för jag har sprungit idag! Nä jag blev inte jagad av något, vilket är en helt legal fråga för det är typ enda gång jag sprungit annars jag springer ju inte ens för att hinna med ett tåg. Jag sprang inte heller ikapp med barnen eller något sånt. Nej då jag gick ut för att jogga en runda. Helt otroligt att jag gör något sånt. Kanske borde få mitt huvud undersökt. haha

Det gick inte fort, det var inte långt och det var i intervaller men jag är stolt och nöjd. Jag har aldrig aldrig sprungit förr! Jag säger inte att jag kommer springa milen inom en snar framtid, jag säger inte att jag kommer älska att springa, jag säger bara att jag kan och kommer göra det så länge det känns kul och bra. Som vanligt har jag fått mycket inspiration via Blogglandia och Instagram. Allt började egentligen med att jag ville bli fri från min migrän och min värk i lederna. Angela har sagt åt mig att jag måste ut och röra på mig på morgonen och inte sova för mycket, läkaren sa till mig att jag måste träna minst tre gånger i veckan för att inte bli stel i lederna och själv vill jag bara testa för att se om jag kan. Katarina som inte bara är KattaKvack utan även en MovitMama har gett mig enorm inspiration och tro på mig själv om att jag kan springa. Paolo Roberto som jag följer på IG är ju hysterisk rolig i sina dissar av LCHF (den mannen är verkligen en italienare – dånt mäss witth thö pasta thän yo mäss witth mi) men han peppar också otroligt bra för alla som vill träna. 15 minuter kan alla avvara säger han och det är ju faktiskt rätt, han säger att man absolut inte behöver gå till gymmet utan man kan träna där man är men framför allt så säger han att vad än man tränar så slår man alla de som inte tränar alls och det är ju faktiskt sant. När jag tänker på det så slår jag mig själv, jag slår den där Emma som alltid sitter i soffan på kvällen och gäspar. Det är den enda personen som jag är intresserad av att fighta mot nu. Ja sen finns där oändligt fler som inspirerar mig både privat och i Blogglandia. Största supporten har jag här hemma dock, Kärleken är otroligt bra på att peppa mig och lyfta mig. Han är min PT, inte bara genom att stötta mig utan för att han även vet exakt hur han ska väcka min jävlaranamma så jag ska överbevisa honom. Perfekt för mig! Jag la ut denna bilden på IG när jag kom hem från min lilla tur och ja herregud vad med pepp jag har fått! Både på IG och min privata FB, folk jag inte hade väntat mig pepp ifrån folk som säger att vi är på samma nivå och att vi alla ska fixa det här. Så mycket kärlek i pepp alltså. Gillar’t!
1625553_10202582113587778_2124527799_n

Det är inte så att jag sprang särskilt långt alls, sträckan är kanske 2 km tur och retur, och jag sprang i intervaller så jag sprang hälften och gick hälften. Inget stort eller märkvärdigt för många men en otroligt prestation av mig, för mig!

1939997_10151938124296669_515795276_n
Fick detta schemat av min vän Nina som också har börjat att jogga. Jag vet dock inte om jag kommer kunna följa den men jag ska absolut ha den som en vägledning över hur jag ska tänka.

6 kommentarer

 1. Jag har försökt att springa flera gånger och sprungit Vårruset på en klart godkänd tid men nej det är inte min grej alls. Men dags att ta itu med någon träning nu, måste få tillbaka styrkan i kroppen för de där barnen växer ju och blir tyngre och tyngre och min rygg sämre och sämre

  • Jag har fått hör att jogging inte är för alla men att jag har en bra löpstil, det var väl kanske början till min fundering. 🙂

   Jag rekommenderar yoga väldigt mkt särskilt när man är förälder och bär mkt.

 2. Du är grym!!! Det är allt jag kan säga. Och att jag blev väldigt, väldigt peppad av det här inlägget. Nu var det väl sjutton också om inte nästa vecka ska bli den när jag börjar träna. Där jag går och står. Och iallafall en kvart om dagen. Det klarar jag verkligen, annars ljuger jag för mig själv 🙂

  Kram på dig!

  • Ja men heja! Kör på! Jag gillar just den där att oavsett hur lite jag göra så är det mer än om jag bara sitter i soffan. En kvart om dagen är ju bra mkt bättre än inget alls. Heja heja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.