När man tar tag i det

20130813-081441.jpg

Igår försökte jag mig på att vara karsk och bestämd. Jag cyklade ner till VC och sa att jag vägrade gå därifrån tills jag fick en tid. Jag fick en tid men till idag och till en läkare jag inte går ihop riktigt med, han är bra med galet plump. Så idag är jag inte alls så himla karsk och bestämd, idag är jag snare en skugga av mig själv. Det är något galet fel med sjukvården i Höör då jag går dit och alltid är lika rädd för att inte bli trodde. Ni vet när man ska föda barn (ni som har gjort det utan planerad födsel) så ringer man in till BB och då får man till svar ta två Alvedon och vila/sov. Lite så funkar det på VC i Höör också, jaha du har ont men gå ner i vikt så slipper du värk, det spelar inte riktigt någon roll vad man jag söker för jag får alltid höra att min vikt är roten till allt ont. Nä inte sist faktiskt men så hade jag också en läkare där personkemin verkligen funkade.
Så nu sitter jag här och kämpar i mig en fruity till frukost för att nerverna ligger utan på kroppen. Måtte jag få ordentlig hjälp idag!

10 kommentarer

 1. Just därför bytte jag vårdcentral, men varje gång (som idag) jag behöver akut hjälp från vc så ångrar jag mig! Hur tar man sig till Eslöv när man inte mår bra? Köra bil är inte så lämpligt, samma med tåget känner jag.. Får hoppas att Niklas kan ta sig från jobbet och hjälpa mig!

  • Du får beställa sjukresa om du inte ens kan ta tåget.
   Har du också Brahehälsan?
   Jag blir arg och förbannad för det är inte meningen att man ska behöva åka till en annan kommun för att få bra bemötande och bra vård. Så här kan Höör INTE ha det!
   Kram

 2. Jobbigt när de tar till den enkla lösningen och skylla på vikten, istället för att gå igenom kroppen och lyssna in vad patienten/du har att säga.

  Jag skickat dig ett gäng styrkekramar och hoppas att du får bra bemötande och den hjälp du behöver idag.

  Kram kram

 3. Så kände jag också, måååånga ggr. Men en dr tittade på mina psoriasisfläckar och sa kallt “din värk är psoriasisartrit”, inte ett ljud om min vikt mer än att kroppen mår så klart bättre utan övervikt.
  Jag kommer tänka så mkt på dig att du har hicka hos dr 😉

  • Fast det gör den inte alltid Anna. Lina har gått ner 55kg och nu använder hon rullator och rullstol, det gjorde hon inte innan. Maria har gått ner 35 kg och hon har fortfarande jätteont. Så det är faktiskt inte alltid bättre att gå ner i vikt.
   Fast jag gör det gärna. 😀

 4. All orsak kan ju inte ha sin utgång från ens vikt, tråkigt att inte få den vård som man kan önska. Hoppas du ändå får hjälp idag och blir trodd på. Kram

 5. All styrka till dig idag. Vet hur det känns att få de där läkarna som bara tittar konstig på en. Men så är det väl. De har ju inte hela historien.

  För många många år sedan när jag ville ta tag i min övervikt (som inte var så stor då) och vill rätta till mitt förhållande till mat så fick jag svaret av en kvinnlig doktor. Det är bara att äta mindre och röra mer på sig. Då går du ner i vikt. Verkligen! Det hade jag ingen aning om. Hon har ju rätt i det hon säger men har inte riktigt fattat att jag inte fixade det själv.

  Eller som när jag var iväg med mina fötter för första gången. Då gick det inte att göra något åt, det var bara att bita ihop. 10 år senare gick jag igen och då frågade ortopeden mig varför jag inte tog tag i det hela tidigare. Då bara skrattade jag och sa att jag försökte men att ingen ville riktigt lyssna då för 10 år sedan. Så nu har jag de problem med fötterna som jag har och det går liksom inte att ta tillbaka…..önskar verkligen att jag varit modigare då och sagt ifrån att jag kände på mig att något inte var som det skulle.

  Så stå på dig och kräv hjälp! Förklara att det minsann tar mycket mod att gå till läkaren för att söka hjälp. Det gör man ju liksom inte för att det är roligt. Be att de kommer med en plan. Kanske viktminksning har något med det att göra men be dem lägga upp en plan för dig så att du får hjälp. Se till att de följer upp.

  Håller tummarna för dig idag! Kram

  • Men vad var det för knast till läkare?! Jag har varit hos dietist och kostrådgivare, de är rörande överens om att jag kan det här med kost så ja det är mer rörelse jag behöver men det är inte så himla lätt att få tid till eller stå ut med när hela kroppen värker. Men jag ska bli bättre på det! Jag har gjort det förr så jag kan göra det igen!

   Tack för dina stöttande ord! Jag fick hjälp eller han lyssnade på mig och tog mig på allvar, hjälpen kommer ju efter svaret på testerna kommit. Det känns bra iaf.
   Han är plump och han är speciell men det kan jag ha överseende med om han bara hjälper mig!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.